Trubbel i paradiset

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det finns inte en komedi i världen som håller för en speltid på två timmar.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: en komedi med Vince Vaughn håller knappt alls för jag blir så trött i öronen av hans monotona röst att jag till slut sitter och håller för dom. Öronen alltså. Det spelar liksom ingen roll om han är rolig eller ej, det funkar inte för mig. Dodgeball funkade helt okej tack vare alla andra utom Vaughn, The break-up var ett sömnpiller Jennifer Aniston till trots, Wedding crashers (119 minuter lång och hela 128 (!) minuter i den oklippta versionen) föll långt före målsnöret och Trubbel i paradiset har knappt ett mål att springa till.

Fyra par med mer eller mindre svajiga relationer ska åka till en paradisö för att ”komma närmare varandra”. Upplägget är nånstans liiiite som Adam Sandlers Grown-ups, fast jävligt mycket tristare och utan alla barn. Jag drog inte på munnen en enda gång, jag tamejfan GÄSPADE med stängd mun och detta trots en line-up som på pappret kändes väldigt skoj.

Om inte ens Jason Bateman, Kristen Bell, Jon Favreau, Malin Åkerman, Kristin Davis och Jean Reno kan rädda den här filmen, ja, what to do? Släng dit all världens flytvästar, världmästaren i SOS-morse, kapten Klänning och hela hans brandmansarsenal, en veckokurs i hjärt-och-lugn-räddning och en köfri akutavdelning, jag lovar, det hjälper inte ett skit.

Se inte den här filmen om du planerar en romantisk filmkväll med din partner. Ta honom/henne i handen, åk till det lokala badhuset och hoppa bomben från tre-meters-svikten tillsammans istället. Det blir ett mindre plask än detta, det kan jag lova.

Här finns filmen.

18 svar på ”Trubbel i paradiset”

 1. Detta var faktiskt en riktigt avskyvärd film, jag satt och blev förbannad. Konservativ dynga.

 2. Härlig sågning! Jag håller med gällande speltiden. Fler filmskapare borde inse sina begränsningar.

 3. filmitch:
  Exakt! Och packeterad i nåt extremt parfymnedsprutat glättigt omslagspapper. Fy fan.

 4. Jag kan inte direkt påstå att jag någonsin stört mig på Vaughn men när jag läser din text inser jag att du har helt rätt — karln är inte rolig! Däremot lyckas han ibland vara med i roliga filmer (i.e. Dodgeball).

 5. Sofia:
  Jadu, han har verkligen nästlat sig in i en genre han inte behärskar. Eller så ÄR han kul men vi är lite för blinda för att se det 🙂

 6. Henke:
  Häli? Hahaha. Han är INTE en snubbe jag skulle kalla häli 😉
  Jag har inget emot honom som skådis – egentligen – jag tycker bara inte att han är rolig. Old school är okej, men inte pga Vaughn.

 7. Fiffi. Okey då, han är kanske inte häli på samma sätt som Mila Kunis, såklart, men jag gillar "intelligent humor", the frat pack, dvs VV, Owen + Luke Wilson, Ben Stiller, WILL FERRELL och sådana snubbar.

 8. Henke:
  Jag har svårt att verka trovärdig när jag säger att jag gillar intelligenta komedier och i samma veva upphaussar Adam Sandler till nån form av husgud men om "intelligent humor" är det du räknar upp här ovan då tar jag tillbaka allt. Will Ferrell är inte min gubbe.

 9. Fiffi: Skönheten sitter ju i betraktarens ögon brukar man väl säga. Ben Stiller och killarna är kanske inte så intelligenta…

  Men Adam Sandler är det definitivt inte. Jag såg att The Waterboy gick på tv'n igår. Fasansfullt dåligt. Trots att den handlar om den stora sporten.

  Sandlers senare arbete är mycket bättre dock, så jag kan inte såga honom helt…

 10. Henke:
  Skojar du med mig nu? 😉

  Dom där tre filmerna är Sandlers absolut SÄMSTA i mina ögon 😀

 11. Henke:
  Hehe, näe 😉

  Punch drunk love är en riktig saktfärdig skunkrulle som jag inte fattar ett jota av. Funny games blev jag mest bara irriterad på (recension finns här på bloggen) och Zohan är tittbar men inte kul. Det är min syn på saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.