WATERWORLD

Dennis Hopper är död. Det är tråkigt.

Jag tror Dennis Hopper har en av de längsta och mest magnifika CV´s som finns på Imdb. Han har spelat i storfilmer som Apocalypse now, Easy rider och Blue Velvet och ett gäng mellanklassfilmer men han har också gjort extremt mycket som i mina ögon är ren skräp.

Men det är inte det jag ska skriva om idag. Idag ska jag skriva om en film som i mångas ANDRAS ögon är skräp, men inte i mina.
Det här är den film som är den första som dyker upp i min skalle när jag tänker på just Dennis Hopper.

Waterworld. Smaka på ordet. Vattenvärld. Är det inte härligt?

Okej, Waterworld är en postapokalyptisk film, en Mad Max på vatten och alla som känner mig vet att jag avskyr postapokalyptiska filmer men dom som känner mig vet också hur mycket jag fascineras av vattenfilmer och då helst med otäcka undervattensdjur inkluderade.

Objektivt sett har Waterworld flera ingredienser som normalt sett skulle kunna få mig att kräkas i popcornhinken – alla har trasiga och skitiga beiga kläder, den är en infantil handling som egentligen aldrig blir spännande och Jeanne Tripplehorn.
Men Waterworld har även en solbränd Kevin Costner med gälar, Dennis Hopper med emaljöga, en schysst ballongfärd som pirrar i magen OCH undervattensdjur.

Summa summarum så är Waterworld en helt okej söndagsmatiné. Dennis Hopper behöver inte skämmas det minsta för sin skådespelarinsats, även om jag inte tror att hans Deacon-karaktär är en av dom han är mest stolt över i sin karriär.

10 svar på ”WATERWORLD”

 1. En annan post-apokalyps rulle som du bör kika på är "the book of Eli". Gary Oldman i Dennis Hoppers roll. Tillochmed Denzel Washington var bra, och det brukar jag inte tycka.

  /Brossan

 2. JAAA ! Håller med till fullo Jag älskar också miljön och alla fantastiska fordon och byggnadsverk !

 3. har alltid tyckt att filmen kändes nerklippt
  så i åratal har jag förgäves fått vänta på den
  ultimata extended cut som tyvärr aldrig nådde EU. Så när den dök upp på amazon.co.uk till ett slagkraftigt pris så köpte jag ju den direkt. ÅÅÅ jösses vilken skillnad – den är till att börja med fyrtiofem minuter längre
  (45) ett absolut måste för alla postapokalyptiska filmfreak ;o) rullen är en NTSC vilket innebär att du måste ha regionfri
  DVD och man slipper dessutom ha en massa störig text mitt i rutan. Bildkvaliten upplevde jag som väsentligt bättre än den release som släpptes för den svenska marknaden.

 4. Hmm, intressanta nyheter som dök upp i den här recensionen. Jag hade inte koll på att du inte var nåt fan av postapokalyptiska miljöer (de som är så trevliga!). Inte heller att du gillade vattenfilmer med undervattensmonster, fast nu förstår jag mer av sjöodjursonsdagarna. 😉

  1. Jojjenito:
   Jag tycker liksom att den verkliga världen bitvis är så eländig och jobbig som den är att det kan bli lite too much att se postapokalyptiska filmer – också. Men ibland funkar det så jag ska inte säga att jag ALDRIG gillar det. Men undervattensmonster, DET är min grej 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.