WATERWORLD

31 maj, 2010

Dennis Hopper är död. Det är tråkigt.

Jag tror Dennis Hopper har en av de längsta och mest magnifika CV´s som finns på Imdb. Han har spelat i storfilmer som Apocalypse now, Easy rider och Blue Velvet och ett gäng mellanklassfilmer men han har också gjort extremt mycket som i mina ögon är ren skräp.

Men det är inte det jag ska skriva om idag. Idag ska jag skriva om en film som i mångas ANDRAS ögon är skräp, men inte i mina.
Det här är den film som är den första som dyker upp i min skalle när jag tänker på just Dennis Hopper.

Waterworld. Smaka på ordet. Vattenvärld. Är det inte härligt?

Okej, Waterworld är en postapokalyptisk film, en Mad Max på vatten och alla som känner mig vet att jag avskyr postapokalyptiska filmer men dom som känner mig vet också hur mycket jag fascineras av vattenfilmer och då helst med otäcka undervattensdjur inkluderade.

Objektivt sett har Waterworld flera ingredienser som normalt sett skulle kunna få mig att kräkas i popcornhinken – alla har trasiga och skitiga beiga kläder, den är en infantil handling som egentligen aldrig blir spännande och Jeanne Tripplehorn.
Men Waterworld har även en solbränd Kevin Costner med gälar, Dennis Hopper med emaljöga, en schysst ballongfärd som pirrar i magen OCH undervattensdjur.

Summa summarum så är Waterworld en helt okej söndagsmatiné. Dennis Hopper behöver inte skämmas det minsta för sin skådespelarinsats, även om jag inte tror att hans Deacon-karaktär är en av dom han är mest stolt över i sin karriär.

{ 10 comments… read them below or add one }

Sofia juni 1, 2010 kl. 04:23

Jag kan bara hålla med — hyllning till "Saint Joe" är obetalbar!

Svara

f i f f i juni 2, 2010 kl. 16:44

Sofia:
Så du gillar den du med?
High five vettja!

Svara

Anonymous juni 7, 2010 kl. 19:05

En annan post-apokalyps rulle som du bör kika på är "the book of Eli". Gary Oldman i Dennis Hoppers roll. Tillochmed Denzel Washington var bra, och det brukar jag inte tycka.

/Brossan

Svara

f i f f i juni 7, 2010 kl. 19:36

Brossan:
Den ligger och väntar 🙂

Svara

Jaana juni 9, 2010 kl. 13:56

JAAA ! Håller med till fullo Jag älskar också miljön och alla fantastiska fordon och byggnadsverk !

Svara

f i f f i juni 9, 2010 kl. 17:58

Jaana:
Vad härligt! Ett fan till. Då är vi kanske tio, sammanlagt ;D

Svara

Mikael Hintz mars 27, 2011 kl. 19:51

har alltid tyckt att filmen kändes nerklippt
så i åratal har jag förgäves fått vänta på den
ultimata extended cut som tyvärr aldrig nådde EU. Så när den dök upp på amazon.co.uk till ett slagkraftigt pris så köpte jag ju den direkt. ÅÅÅ jösses vilken skillnad – den är till att börja med fyrtiofem minuter längre
(45) ett absolut måste för alla postapokalyptiska filmfreak ;o) rullen är en NTSC vilket innebär att du måste ha regionfri
DVD och man slipper dessutom ha en massa störig text mitt i rutan. Bildkvaliten upplevde jag som väsentligt bättre än den release som släpptes för den svenska marknaden.

Svara

f i f f i mars 27, 2011 kl. 19:54

Mikael:
Coolt! Med 45 minuter till skulle den nog ploppa upp ett snäpp i min betygsskala 🙂

Svara

Jojjenito juli 21, 2011 kl. 09:32

Hmm, intressanta nyheter som dök upp i den här recensionen. Jag hade inte koll på att du inte var nåt fan av postapokalyptiska miljöer (de som är så trevliga!). Inte heller att du gillade vattenfilmer med undervattensmonster, fast nu förstår jag mer av sjöodjursonsdagarna. 😉

Svara

fiffi juli 21, 2011 kl. 20:47

Jojjenito:
Jag tycker liksom att den verkliga världen bitvis är så eländig och jobbig som den är att det kan bli lite too much att se postapokalyptiska filmer – också. Men ibland funkar det så jag ska inte säga att jag ALDRIG gillar det. Men undervattensmonster, DET är min grej 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: