Woody Allen-helg: ALLT DU SKULLE VILJA VETA OM SEX, MEN VARIT FÖR SKRAJ ATT FRÅGA OM

Om man ska göra en sketchfilm och vara säker på att åskådaren aldrig tappar intresset så är sex ett tacksamt ämne. Den här filmen handlar om sex och inget annat och är Woody Allens höjpunkt vad gäller under-bältet-komedier, för roligt är det, som fan.

Transvestiter, djursex, annorlunda sexuella experiment, ingenting är för udda för att tas upp här och det är klart att man inte får glömma att filmen är gjord 1972 och hela synen på vad som skulle outas om sex var en smula annorlunda då. Det var långt innan Fråga Olle på bästa sändningstid, liksom.

Woody själv spelar fyra roller: Victor, Fabrizio, The Fool och en spermie och i övriga roller ser vi bland annat John Carradine, Tony Randall, Lynn Redgrave, Burt Reynolds, Gene Wilder – och Woodys exfru Louise Lasser.

[Den klassiska får-scenen från filmen kan du se här eller om du vill se Woody himself som spermie, klicka här.]

9 svar på ”Woody Allen-helg: ALLT DU SKULLE VILJA VETA OM SEX, MEN VARIT FÖR SKRAJ ATT FRÅGA OM”

 1. Den här har jag aldrig sett men alltid varit lite sugen på (inte enbart på grund av ämnet ;). Suget blev inte mindre nu…

 2. Av någon anledning har jag aldrig tagit mig an Woody Allens tidiga filmer. Mina erfarenheter av regissören har begränsats till Cassandras Dream. Den var bra, men inte tillräckligt bra för att övertyga mig om att gå tillbaka till Allens äldre grejer. Det börjar kännas som att jag har missat något…

 3. Joel Burman:
  Jag är alldeles för lite insatt i Monty Python för att kunna göra den jämförelsen tyvärr.

  Det lilla av MP jag sett tycker jag inte är speciellt kul men tycker man det så, ja, då är det kanske likt för den här filmen är vansinnigt kul 🙂

 4. Anders:
  Jag personligen tycker såklart att du missat massor om du inte dykt ner i Woody Allens tidigare filmer.

  Du kanske kan se till att ha några utvalda Allen-hemma för en ledig, mysig – och kanske lite snorig – söndag i soffan? Woody Allen-filmer är som plåster för själen (åtminstone för mig).

  Du har en skitsnygg blogg by the way!! 😀

 5. Jag vet inte riktigt om det är normalt, men jag skrattar högt av att se på den här. Varenda sketch är rolig.

  Borde visas i skolor så ungar lär sig ett och annat. 🙂

 6. Uppmaning noterad, även om filmer om sex är farliga analysobjekt. Det drar så lätt iväg 😉

  @Fiffi: Inte Monty Python och inte Blazing Saddles? Nu börjar jag bli riktigt orolig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.