Woody Allen-helg: KAIROS RÖDA ROS

Vem har inte fantiserat om att ens favoritskådis hux flux skulle bege sig ut från duken och rätt ner i ens egen verklighet? För Cecilia (Mia Farrow) i Kairos röda ros blir den tanken just precis det – verklighet.

Det är 30-tal, det är New Jersey och Cecilia har ett tråkigt liv. Hon jobbar som servitris och vill drömma sig bort en stund (precis som oss alla som älskar att se film). Hon går till den lokala biografen för att se filmen Kairos röda ros med Tom Baxter (Jeff Daniels) i huvudrollen som den snygga arkeologen. Hon sitter där i salongen och han kliver ner från duken, bara sådär och Cecilias liv blir aldrig mer som förut.

Redan 1985 såg Woody Allen något hos Jeff Daniels som det skulle ta oss andra dödliga tjugo år till att begripa: att han besitter en seriös skådespelartalang värd namnet.

Jag förstod inte alls, då, varför huvudrollen gick till Daniels, det fanns ju så många andra mycket mer intressanta snubbar (minns att jag önskade mig Tom Berenger i den rollen, men jag tror trots allt att Woody valde rätt). Mia Farrow är som vanligt helt fenomenal och jättesöt och pratar sådär snabbt och gulligt som bara hon kan.

17 svar på ”Woody Allen-helg: KAIROS RÖDA ROS”

 1. Håller med om att det var ett tidig men icke desto mindre välförtjänt uppmärksammande av Daniels. Tom Berenger? Not so much… Däremot har jag altid varit lite ambivalent till den här för jag fixade inte slutet när jag såg den första gången.

 2. Tycker "Kairos" är en av hans bättre filmer. Men det var förstås mer än femton år sen jag såg den. 🙂

 3. addepladde:
  Citatet är alldeles….bländande!
  Hur fan kan han komma få sånt där? Jag bara undrar, fascineras och beundrar.

 4. Han är verkligen en helt fenomenal författare som dessutom har förmågan att kanalisera det han skriver till film. Få förunnat. Hans böcker är väldigt roliga på sina ställen.

 5. Jag har sett många av Allens filmer men den här är tyvärr en av dem jag INTE har sett. Det får bli ändring på det snart, den verkar ju riktigt mysig. 🙂

  Trevliga Allen-texter!

 6. Sofia:
  Jadu, vad ska en man med Woody Allens utsida göra annat än att utveckla och finslipa sin insida och leva på det som inte går att köpa för pengar: originalitet, intelligens och humor?

 7. Det är väl knappast någon slump att många(manliga) komiker inte riktigt ligger på Brad Pitt-nivå. Kan man få tjejerna att skratta kanske de kan tänka sig att ta sig an en när de skaffat barn med Brad Pitt-killen som behandlat dem som skit och sedan stuckit… 😉

 8. Sofia:
  Eller så skiter man i Brad Pitt-killarna från början och skaffar barn med den roliga killen direkt….?

 9. @Fiffi: Och hur många tjejer känner du som skulle kunna få Prad Pitt men skulle dissa honom till förmån för säg, Adam Sandler?

 10. Sofia:
  Jag tror att dom flesta tjejer som skulle kunna få Brad Pitt ÄVEN skulle kunna få Adam Sandler. Det är ju mest frågan om om dom vill ha en kille som är BARA snygg eller en som det går att garva ihop med 😉

 11. Fast Brad Pitt är nog betydligt roligare att hänga med än Sandler. Tänk själv att lyssna på något smo påminner om en grinig unge en hel dag. Nej, då är Brads "arriverci" och "bonjooornoo" roligare. 🙂

 12. addepladde:
  Jag skulle välja Sandler tio gånger av tio. Fasiken, killen åkte till Bagdad på bröllopsresa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.