Behöver världen ännu en film om Stig-Helmer?

Först var det charterresa, sen skidsemester och i tredje filmen segelbåtar. Fjärde filmen handlade om golf och den femte var new-age-flummig med ett hopkok av allsköns hälsorön.

På juldagen har den nyaste, senaste, sista (?) filmen om Stig-Helmer premiär och den heter kort och gott The Stig-Helmer Story. Denna film tänker gå till botten med hur Stig-Helmer blev som han blev och bjussar därmed på en tidsresa till hans barn-och-ungdomsår.

Min ganska självklara fråga är denna: behöver världen ännu en Stig-Helmer film? Är det ett filmiskt hål som gapat tomt i svensk film sen sist eller är det bara ett sätt för dom inblandade  att klämma stålar ur en framgångsrik franchiseserie? Känns Stig-Helmers barndom som en spännande och nyskapande infallsvinkel för en ny film eller är det en dålig ursäkt för att idéerna om den vuxna Stig-Helmer tryter?

Vad tycker du?

[Trailern kan du se här.]

13 svar på ”Behöver världen ännu en film om Stig-Helmer?”

 1. Nix. Jag gillar Lasse Åberg som person mycket mer än jag gillar hans filmer. Vilket är lite tråkigt och beklagansvärt. Men man måste ju vara ärlig.

 2. Nå nä! Hälsoresan är en av de sämsta svenska filmer som har gjorts. Ändå kommer folk att vallfärda till biograferna, för att det är en Sällskapsresefilm.

  1. Anders:
   Och när svensk film gör verklighet av sina nya och fräscha idéer så är det nästan ingen som ser filmerna. DET är synd tycker jag.

   Vilken film får flest besökare? Försvunnen eller Göta Kanal? Gränsen eller Stig-Helmer? Vi kanske får dom filmer vi förtjänar 😉

  1. Sofia:
   Gick inte den aningens bättre än man kanske gärna vill tro? I alla fall bland den yngre generationen (minns att den gick på repeat här hemma nåt ÅR i alla fall…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.