BULLET TO THE HEAD

Revenge never gets old. Hämnd OCH Sylvester Stallone skulle jag vilja säga. Det känns som att tiden stått still när jag med blossande kinder tittar på den här filmens första minuter.

A film by Walter Hill. WALTER HILL! När såg man hans namn i schysst typsnitt sist? Var det The Warriors? 48 timmar? Red Heat? Hur som helst får jag riktigt sköna retrovibbar bara av att se namnet. Att Christian Slater är typ det sjunde namnet i förtexterna säger mer om Slater själv än om filmen.

Jag vet att vissa känner lycka av snabba bilar, dyra handväskor, blingade skor med höga klackar och smycken av rätt märke. För mig räcker det att höra Stallone prata. Så otroligt jävla simpel är jag. Jag behöver inte ens en bra film, för ingen vettig människa vid sina sinnens fulla bruk kan tycka att det här är en toppenrulle.

Stallone spelar mannen med filmvärldens lökigaste namn: Jimmy Bobo. Vem kom på det? Jimmy Bobo? Var är banjon Bobo? Nåja. Jimmy Bobo är i alla fall en yrkesmördare som på nåt knepigt sätt tvingas samarbeta med en tuff polis (Sung Kang) och målet med det hela är världens äldsta morot för att få nånting gjort – OCH för att skriva ihop ett actionfilmsmanus: hämnd.

Stämningen i filmen är skön, det är suggestiv munspelsmusik, Stallone är tatuerad och stencool och jag är helnöjd – även om filmen inte är nåt att bevara i en lufttät låda till barnbarnen. Och påminner inte en viss uppgörelse väldigt mycket om den i Cobra?

Fripps Filmrevyer-Henke har också sett filmen liksom Movies-Noir.

8 svar på ”BULLET TO THE HEAD”

 1. Inget som helst fel i att vara ”simpel” — tänk så mycket enklare du blir lycklig än om du skulle behöva hetsköpa väskor för tiotusentals kronor.

 2. Stallone var cool, men tyckte du verkligen att polisen var tuff? Jag tyckte han beskrevs som modern och till och med lite mesig, som en motvikt mot Stallones old school macho mambo. Tex när polisen ville förhöra en man med ”civila metoder” och Stallone bröt in och hotade skiten ur killen och fick fram sina svar snabbt var en scen som funkade pga deras olika synsätt…

  1. Henke:
   Jag tyckte nog han var tuff fast som du säger, inte på macho-Stallone-vis. Jag kände mig lite rädd för honom. 🙂

 3. Tycker kombinationen Walter Hill/Sly Stallone funkar bra här. Trevlig liten film som tillsammans med The Last Stand visar att Sly och Arnie fortfarande kan funka i rätt film/roll. Båda går liksom tillbaka till vad de är/var bäst på.

  1. Movies-Noir:
   Jag hoppas bara att dom får/tar chansen att göra några fler filmer i samma stil medan orken ännu finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.