LUCKA #16: ENSAM HEMMA

16 december, 2016

Spyskalle”. Att se Ensam hemma och läsa den svenska textningen ger upphov till en del funderingar. Vad ÄR en spyskalle egentligen? Nån som har en aning? Är det ett ord någon levande människa någonsin uttalat? Jag är skeptisk.

Jag tvivlar på att det finns någon som inte känner till handlingen i Ensam hemma men för dig som bott i ett gryt i skogen och livnärt dig på harsyra och stenlav sedan 1990 kommer här en komprimerad förklaring: 8-årige Kevin (Macauley Culkin) har oavsiktligt blivit lämnad ensam hemma när resten av familjen åkt iväg på semester över jul. Han tvingas hantera situationen och ensamheten på allehanda finurliga vis och när det sen dyker upp ett par inbrottstjuvar som grädde på moset tvingas Kevin bli kreativ på fler sätt än ett.

Den är rätt charmig den här lilla filmen, den är faktiskt det. Urtypen av en familjefilm som levererar på precis lagom nivå för alla åldrar och i kombination med att den utspelar sig under juletid så känns det som en perfekt nödlösning efter en stel julmiddag.

Betyg på filmen:

Mängd julmyskänsla:

{ 4 comments… read them below or add one }

Steffo december 16, 2016 kl. 13:26

En av ”De Fem Stora” i julfilmsvärlden! 😉

Svara

Fiffi december 17, 2016 kl. 23:41

Steffo:
Ja, i din värld 😉

Svara

Sofia december 16, 2016 kl. 16:38

Mja, har aldrig fastnat för vare sig den här eller uppföljarna.

Svara

Fiffi december 17, 2016 kl. 23:41

Sofia:
Den här räcker bra, resten får klara sig från omtittar. SÅ kul är det inte med såna 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: