Nu beger sig Fiffis filmtajm ut i den filmiska verkligheten

15 augusti, 2011

 

 

 

 

 

 

Vad är en dokumentärfilm egentligen?

Enligt Wikipedia är det ”en faktabaserad film som förmedlar kunskap om bland annat historia och vetenskap, mänskliga livsöden eller politiska och sociala motsättningar. Det är också filmer som skildrar exotiska platser, storslagna och ordinära händelser och annorlunda och vanliga människor” och jag håller med.

Dokumentärfilmer har hittills fått noll procents uppmärksamhet här på bloggen men nu ska det bli ändring på det.

Under ett gäng måndagar framöver kommer jag att under den osexiga men tämligen informativa rubriken Veckans dokumentär recensera just denna typ av film och betyg kommer att ges precis som vanligt.

Som jag ser det är dokumentärfilm ett utomordentligt bra sätt att lära mig mer om sådant som redan intresserar mig eller att förkovra mig i ämnen jag kanske inte trodde jag var så intresserad av. Här kommer det att dyka upp alla sorter, allt från välkända snackisar till lite mer okända filmer, från världsklass till ointressant superslöseri med tid. Precis som när det gäller vanlig spelfilm alltså.

Alldeles strax kommer den första recensionen.

{ 8 comments… read them below or add one }

Henke augusti 15, 2011 kl. 16:42

Tips:
Grizzly man
Man on wire
The Cove
Heart of darkness

Svara

fiffi augusti 15, 2011 kl. 18:42

Henke:
Tack för tipsen. Flera av dom kommer garanterat att recenseras.

Svara

Jojjenito augusti 15, 2011 kl. 18:01

Kul tema! Veckans dokumentär, låter som nåt man kan se Kunskapskanalens Play. 🙂

Jag ser faktiskt en del dokumentärer. Tror det var i vintras, runt jul, då jag plötsligt fick ett sug efter att se dokumentärer. Avverkade bl a den famösa qatsi-trilogin då.

Jag hoppas H:r Landshövding ingår? Jag tokgillade den i alla fall. 😉

http://jojjenito.wordpress.com/2011/01/13/hr-landshovding

Svara

fiffi augusti 15, 2011 kl. 18:43

Jojjenito:
Haha, japp! 😉
Vi får väl se om det dyker upp någon landshövding. Omöjligt är det inte 🙂

Svara

Sofia augusti 15, 2011 kl. 19:04

Kul initiativ — dokumentärer är nästan alltid intressanta men jag tar mig alldeles för sällan tid att se dem. Om du kommer över den kan jag varmt rekommendera King of Kong, bättre än många spelfilmer.

Svara

fiffi augusti 15, 2011 kl. 19:26

Sofia:
Den har jag sett, två gånger till och med. Jättebra!!

Svara

filmich augusti 16, 2011 kl. 19:33

Jag däremot kastar in en brasklapp ang. landshövdingen. Nu får du fälla domen Fiffi 😉
http://filmitch.wordpress.com/2010/08/15/hr-landshovding-2008-sverige/

Svara

fiffi augusti 16, 2011 kl. 20:40

filmitch:
Haha, ja det får nog bli så 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: