Fiffis filmtajm fyller 3!

I treårsåldern kommer många barn in i en lugnare fas och testar gränser i mindre utsträckning än barn i tvåårsåldern brukar göra. Ibland upplever barnet världen som stor och skrämmande. Om barnet är rädd för mörkret kan man låta en liten lampa vara tänd på natten.

Årstider blir viktiga. Treåringen kan ställa frågor som ”När fyller jag år? Är det före eller efter sommaren? När är det jul?” Barnet kan komma ihåg och berätta om särskilda högtider och händelser, till exempel förra julen, ett kalas eller en resa. Barnet börjar få begrepp om mängder och delar gärna ut saker för att se hur långt det räcker.

Det här är några exempel på en treårings utvecklingsnivå enligt Stockholms Läns Landstings hemsida. Jag tycker det är en hel del som stämmer in på mig och min blogg som just idag stoppar tre ljus i tårtan och ropar några snabba men hjärtliga HURRA. Tre år! Det är helt galet! Tänk så många bra filmer jag sett dom här åren, tänk så många mindre bra och även en hel del som jag önskar jag kunde glömma helt.

T Ä V L I N G

För att fira födelsedagen tänker jag lotta ut TRE av dom filmer jag tyckt bäst om genom åren. Vilka dessa filmer är förblir en hemlighet tills dom är på väg till vinnaren, för det finns bara EN vinnare den här gången. The winner takes it all. Så får det bli.

För att vara med i tävlingen mejlar du ditt namn till fiffi@fiffisfilmtajm.se samt skriver förslag på en klassiker som du vill att jag ska skriva om. Svårare än så är det inte. Senast måndagen den 19/11 behöver jag ditt mejl, nästa tisdag koras vinnaren.

Tack för all pepp, alla kommentarer, allt engagemang och att du läser. Hoppas du vill följa mig och Fiffis filmtajm ännu ett år.

 

27 svar på ”Fiffis filmtajm fyller 3!”

   1. Den 4 april -09 tog min lilla skapelse sina första vacklande steg, så jag leder med några månader. Men om vi slår ut antal inlägg per månad, så är jag tröstlöst omkörd. 😉

    1. Pladd:
     Så då är du ett halvår äldre ganska så exakt. Sen är det ju inte mängden inlägg som räknas utan engagemanget man lägger ner bland bokstäverna och där ligger du banne mig inte efter mig.

  1. Joel:
   Tack! Och jag håller med. Det känns som jag alltid haft den här bloggen. Det är lite samma känsla som med barnen, vad tusan gjorde jag innan dom, innan bloggen, fanns? 😉

  1. Henke:
   Tack, tack, tack. 🙂
   Men du….97 år kvar till vad? Kvar till hundra eller tills jag är 137 och skiter högaktningsfullt i att skriva om film när det finns fullt med snygga 97-åriga youngsters på hemmet att sätta löständerna i 😉

 1. Sent ute, men icke desto mindre välönskande — hurra, hurra hurra! Det finns i alla fall potential för att tiden EFF (efter Fiffis filmtajm) blir längre än tiden FFF (före Fiffis filmtajm) till och med för så gamla gummor som du och jag 😀

 2. Hurra hurra o stort grattis till dig och till själva tajmen och till oss andra som får läsa och dela dina kuligheter, tänkvärdheter och kunnigheter! Hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.