FOUR LIONS

13 april, 2013

När jag stoppar den här filmen i DVD-spelaren minns jag att jag läst om den hos Flmr för länge sedan och det jag minns är att jag trodde jag läst en hyllning. Nu har jag dubbelkollat och kan verkligen inte hävda att 3/5 är en hyllning (hur gärna jag än vill lita på mitt minne) men med facit i hand är Flmrs trea betydligt högre än min syn på filmen.

Det är klart jag tror att Four Lions är en rolig film. Alltid när det står en massa oneliners på fodralet av typen ”EXTREMT ROLIG”, ”SMART KOMEDI”, ”SKRATTFEST” i kombination med en massa plus, getingar och amelia-a:n så får man förväntningar hur mycket man än försöker slå bort dom. Jag slog och slog men det hjälpte inte. Jag tyckte inte filmen var rolig.

Jag tycker man kan – och får – skämta om allt, även om svartmuskiga terrorister men en historia blir inte per automatik humoristisk bara för att man fokuserar på en liten klunga hjärndöda män med som superkorrekt brittisk accent kämpar för att bli självmordsbombare. Filmen är inte dålig men en komedi som inte är rolig kan liksom inte få godkänt hur gärna jag än vill.

Om jag nu ens vill.

{ 6 comments… read them below or add one }

Jessica april 13, 2013 kl. 07:34

Humor är ju en himla personlig sak. Ibland tvivlar jag på att jag alls har någon, jämfört med de flesta andra, eftersom det är så ohyggligt lite av det som anses roligt på bio som jag skrattar åt.
Den här filmen var en av de första jag skrev om på min blogg, en kort recension, men entusiastisk. Jag tyckte faktiskt den var riktigt kul. Den svenska lanseringen blev dock lite feltajmad.

http://thevelvetcafe.wordpress.com/2011/07/20/fighting-with-laughter-rather-than-with-guns/

Svara

Fiffi april 15, 2013 kl. 19:54

Jessica:
Jag undrar om det kan stämma men jag TROR att jag kanske hade tyckt att den här filmen var roligare om jag sett den i sällskap av andra som faktiskt sett det humoristiska i filmen. Ibland smittar ju skratt liksom 😉
Ska hoppa in och läsa vad du tyckte.

Svara

Henke april 13, 2013 kl. 09:01

Det var ju himla synd att du kom ihåg Filmr’s revy men glömde min. Annars hade du kunnat gå in med helt andra förväntningar, eller du hade till och med kunnat välja en bra film istället…
http://fripp21.blogspot.se/2010/11/four-lions-2010.html

Svara

Fiffi april 15, 2013 kl. 19:55

Henke:
Ska aldrig glömma din igen. 🙂

Svara

Sofia april 14, 2013 kl. 07:29

Ok, då har jag lite olika utgångspunkter när den hamnar i spelaren här hemma då 😉

Svara

Fiffi april 15, 2013 kl. 19:55

Sofia:
Olika utgångspunkter är aldrig negativt 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: