Fredagsfemman # 62

5. Veckans mest intressanta biopremiär

Tom Cruise och Oblivion i all ära men den danska filmen Jakten känns som en måstefilm på bio. Thomas Vinterberg regisserar och Mads Mikkelsen blir anklagad för att ha förgripit sig på en liten flicka.

 

 

4. Schysst Lovefilm!

I dessa gratismånad-på-Netflix-hajpens tidevarv har en annan sak slagit mig. Lovefilm är sjukt generösa. Jag går in på Headweb och Voddler och ser att det går att hyra En oväntad vänskap för 39 respektive 37 kronor men som medlem på Lovefilm kan man streama den gratis. Även skräckishöjdaren Sinister kan ses där helt utan kostnad. Jag är glad att Lovefilm gillar Fiffis filmtajm för jag gör gärna reklam för ett sånt schysst företag.

 

3. Söndagens konferensresa

Många konferenser skulle kunna överföras direkt till bioduken, så tragiskt, konstigt och hysteriskt kan det bli när arbetskamrater ska umgås i nån slags bondande weekendresa under influenser av stora mängder  alkohol, en resa som förhoppningsvis ska leda till nya framgångar för företaget men som också kan ha motsatt effekt. På söndag är det dags för min andra som chef. På söndag. Inte en fredag, inte en lördag, en söndag. Och inte ens en övernattning blir det. Men kul och peppande ändå hoppas jag på.

 

2. Månadens musikupplevelse

Det kanske inte bara är månadens skiva, den kan vara ÅRETS skiva som redan är här. Depeche Modes Delta Machine gör mig glad ända in i hjärteroten och jag gillar känslan av att hålla en fysisk CD-skiva i min hand även om jag ÄLSKAR Spotify.

 

 

1. Kvällens filmtittarexperiment

Det ska bli väldans kul ikväll. Jag har bjudit hem tre vänner med väldigt varierande grad av filmintresse och tillsammans ska vi försöka oss på att analysera Holy Motors. Experimentet kommer att summeras här på bloggen när jag sammanställt alla intryck och uttryck, kanske faller alla konstiga bitar på plats nu? Kanske kommer jag förstå rubb och stubb? Kanske får jag aldrig se en film med dessa vänner igen?

5 svar på ”Fredagsfemman # 62”

 1. 5. Den danska blir nog av när det lider – ser Mads i tv-serien Hannibal f.n en helt ok premiär.
  2. Har inte hunnit lyssnat så mkt in men första intrycket var positivt känns mer rätt än förra skivan.
  OMD släppte sin nya nästan samtidigt DEN skivan fastnade jag för på direkten.
  1. Holy Motors ja jo den har jag inte tagit mig igeom än – jag samlar kraft.

  1. filmitch:
   2. Håller med dig om OMD. Jätteskön skiva 🙂
   1. Du kanske kan få lite pepp om/när jag lyckas få upp min bloggpost ang kvällens begivenhet. Eller inte. Den kanske har motsatt effekt 😉

 2. 5: Har svårt för MM och vet inte ens varför
  4: Måste man inte vara betalande medlem på Lovefilm för att kunna streama?
  3: En bra början är ju att ledningen är peppad 😉
  1: Haha, låter som ett spännande experiment!

  1. 4. Ja det måste man. Men man får så OOOTROLIGT mycket för pengarna, det är nästan löjligt. Finns massor med filmer som gratis streaming som kostar pengar på andra ställen och då har man ju även tillgång till hela Lovefilms grymma hyrfilmsutbud också. Jag är helt klart impad av dom.
   3. Jag är peppad. Ska bli skoj 😀
   1. Spännande, ja. Lyckat? Vi får se ;D

   1. 4: Ja, de har ett jäkla utbud, men för mig skulle det i nuläget vara stressande att betala en månadsavgift istället för styckpris. Den där månadsutgiften vill man förstås hinna utnyttja…
    3: Hoppas ni har en bra dag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.