FREDAGEN DEN 13:E DEL 4

Den här filmen börjar med en liten sammanfattning av dom tre föregångsfilmerna ifall någon mot förmodan valt att börja sin förstå-sig-på-Jason-resa med just film nummer fyra. Jag trodde nog (när den kom) att det skulle bli den sista, den heter till och med det – The Final Chapter. Men som alla vid det här laget vet, det blev många många filmer till efter denna.

Nu är Jason död, han är på riktigt död. Han är så pass död att han forslas till bårhuset övertäckt av ett vitt lakan och i tio fall av tio bådar det inte gott, livet är liksom över. Men – tadaaaaah! – Jason vaknar till liv och självklart gör han det i ett kylrum med hånglande sjukhuspersonal under båren.

För att vara en helt orimlig film är det faktiskt ganska bra. Det är alldeles lagom spännande, det är suspekta mord, Jason är stor och läskig och det bjuds på en hel del riktigt bra effekter. Jag är helt enkelt nöjd. Omtittningen var en behaglig upplevelse om man nu kan kalla att beskåda tretton bestialiska mord för behaglig.

Originaltitel: Friday the 13th: The Final Chapter

Produktionsår: 1984

Regissör: Joseph Zito

Jason: Richard Brooker/ Ari Lehman/Ted White

Bodycount: 13 döda

Mest minnesvärda scen: När Jason blir av med sin mask på slutet

9 svar på ”FREDAGEN DEN 13:E DEL 4”

  1. Minns denna som en av de bättre i serien – ganska slafsliga mord och en favorit var med Crispin Glover 🙂 Korkskruvsmordet var en höjdare och Feldman var nästan rysligare än Jason – lite aplik i sitt rörelsemönster Feldman alltså.

  2. Jag blir så grymt sugen att se om dessa gamla 80-talsgodingar när jag läser dina texter. Det är evigheter sen sist. Har bara sett de sönderklippta versioner som fanns på VHS en gång i tiden (bortsett från första filmen). Sneglar lite på BluRay-boxen i väntan på att den ska gå ner i pris…

    1. BlueRoseCase:
      Vad härligt om jag kan inspirera till omtitt av dessa gamla godingar. Jag hör av mig om jag hittar boxen på rea nånstans 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.