BOUND

En femme fatale med höga klackar, lockigt hår, knallröda läppar och sexig hes röst faller för en rörmokarflata med perfekt kropp, putande läppar, linne utan BH och byxor utan skärp.

Så skulle man kunna beskriva Bound.

Ett intrikat bisexuellt våp med smurf-röst förför en lesbisk kvinna med trasigt och sorgsamt inre.

Så skulle man också kunna beskriva Bound.

Kvinnor som beter sig som män alltid gjort är en tredje beskrivning. Kvinnor kan både jävlas, luras, förgöra, förstöra, blåsa, flåsa, gå bakom ryggen, bete sig som svin, utnyttja, hata, vara psykopater, schizofrena, kåta, skitiga och allmänt knepiga.

På många sätt är Bound en intressant film. Det är en simpel historia om maffiapengar, om små män som tror dom får värsta cojonesarna av makt, en snygg brud och en puffra och det pungbråck dom tvingas brottas med när dom upptäcker att dom blivit lurade hela tiden.

Jag gillar mycket med den här filmen. Jag gillar stämningen, jag gillar manuset och jag gillar att filmmakarna fattat vilken superb scenografisk effekt utspilld väggfärg är. Jag gillar även den skådespelare som jag förstått att många retar sig på: Gina Gershon. Hon är grym här! Skitsnygg och tuff och handlingskraftig. En kvinna som både utstålar liggvänlighet och jag-kan-montera-ihop-din-IKEA-garderob-snabbare-än-du-hinner-säga-ägglossning.

Tyvärr finns det vissa element med filmen som jag tycker är riktigt svaga. Jennifer Tilly är en. Maken till jobbig röst har jag sällan varken skådat eller hört och tyvärr – för mig – är det ett irritationsmoment jag inte kan bortse ifrån. Men den som inte funkar alls är Joe Pantoliano som Ceasar, Violets (Tilly) mafiososnubbe. Han är alldeles för….ingenting….för att jag ska bli rädd för honom. Han är en nobody. Han pratar fånigt, beter sig konstigt, utstrålar en omanlighet som hans karaktär inte borde göra. Jag skyller därmed allt negativt på en felcastad Pantoliano och ger filmen godkänt, med en guldstjärna fastklistrad därefter.

14 svar på ”BOUND”

 1. Jag håller med i det mesta. Tilly är ju känd för sin jobbiga röst, men ändå funkar det på något sätt här då man underskattar hennes karaktär. Pantoliano känns så klart inte som en tuff maffiasnubbe, men det tror jag är meningen. Har sett värre casting 🙂

  Filmen klarar en fyra i min bok, även om den är något svag. Så här skrev jag om Bound.

 2. Gina Gershon? Retar sig folk på henne? Obegripligt! Jag har alltid gillat skådisen och funnit det sorgligt att hon fått förhållandevis få roller för hon är bra (och snygg också).
  Tilly är en annan femma……rösten brrrrrr.
  Nu var det ett bra tag sedan jag såg filmen men jag minns att Joe Pantoliano funkade bra just därför att han var en fjant.

  1. filmitch:
   Ja, jag har både hört och läst att det många retar sig på med just Bound är Gina Gershon. Obegripligt tycker jag. Hon är jättebra på alla sätt och vis.

   Fjant…. Men ska Joe Pantolianos rollfigur verkligen vara en fjant? Ska han inte vara en form av smart machobuffel? Annars är det ju ingen big deal att lura honom som tjejerna gör 😉

 3. Har inte sett Bound men borde kanske ge den en chans, inte minst med tanke på vilka som regisserat den.

  Jennifer Tilly må ha en pipig och enerverande röst men jag tycker hon är festlig. Vet inte om jag har sett henne mer än i WSOP-avsnitt. Hon är seriöst duktig på poker.

  Joe P. Gör han om sin roll från Risky business här? Där var han slajmig så att det räcker…

  1. Henke:
   Jag tycker absolut du ska ge filmen en chans, den är bra, sevärd på alla sätt och vis även om den har sina svagheter. Men vilka filmer har inte det?

   Jag minns inte Joe P alls från Risky business. Har inte sett den filmen sen den kom. Typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.