Fredagsfemman # 105

5. Robo-Joel

Vad ska man säga, vad ska man tro, hur ska det bli? Det är inte utan att jag är lite orolig för Joel Kinnaman när han idag ikläder sig rollen som RoboCop, samma roll som Peter Weller gjorde 1987 i regi av Paul Verhoeven. Jag har så svårt att tro att Joel fixar att vara lika ball, kall och imponerande stentuff som Peter Weller men han får gärna överraska mig. Jättegärna faktiskt.

.

.

.

4. OS-kluvenheten

Vinter-OS är normalt sett tre veckors julafton för mig men i år kämpar jag med att svälja riktigt sura uppstötningar när jag tänker på Sotji. Ingen skugga ska falla över de tävlande men VAD ÄR DET FÖR JÄVLA RÖVHATTAR SOM BESTÄMT ATT OS PROMPT MÅSTE GÅ JUST DÄR???

.

.

.

3. Lovebombning kl 19 på bloggen, sju kvällar på raken

Såhär är det, vare sig man vill eller inte så är det Alla hjärtans dag om en vecka. Den dagen kan vara allt från supermysig till ångestframkallande till likgiltig till överraskande och precis allt där emellan. Själv tycker jag det är lite larvigt att allt ska fokuseras kring EN dag så i år tänkte jag göra något åt det. Sju kvällar på raken med start idag kommer jag därför att idka min variant av lovebombning. Sju filmer och sju intet ont anade bloggare kommer hamna i fokus den här veckan. Klockan 17 idag kommer ett introduktionsinlägg där jag förklarar det hela lite mer ingående och 19.00 kommer första inlägget.

.

.

.

2. PSH-limbot

Jag får inte in det i skallen. Det går inte. Vi kommer alltså aldrig mer att få se Philip Seymour Hoffman briljera i en ny film! Eller jo, det finns två filmer kvar som har premiär 2014: God´s pocket och Anton Corbijns A most wanted man. Den sista har sverigepremiär 14 september men sen är det över forever änd ever. Mitt mål är att fatta DÅ att jag aldrig kommer få se honom igen. Tills dess ska jag ha Along came Polly på repeat hemma. Sandy Lyle, vilken hjälte!

.

.

.

1. Filmspanarträff

Imorgon är det dags för februari månads filmspanarträff. Jag har svårt att tro att filmen vi ska se imorgon kommer ge upphov till samma härliga diskussioner som förra månads film gjorde men vem vet? Man ska aldrig säga aldrig, så mycket har jag lärt mig. See you tomorrow, nerds!

10 svar på ”Fredagsfemman # 105”

 1. 5: Fast om Fiffi varit 15 istället för drygt 40 tror jag Joel i alla fall haft en bättre chans att vara lika ball, kall och imponerande stentuff som Peter Weller. Kanske tom bättre?
  4: Fredens spel? Nä, obegripligt är vad det är…
  3: Låter mkt spännande!
  2: Se kommentar no 2 på no 4…
  1: Yay! Vi ses 😀

  Trevlig fredag!

  1. Sofia:
   5. Det kanske händer ändå trots min nuvarande ålder 😉 Återstår att se imorgon.
   4. Helt kocko. Fast det är nånstans skönt att se att människor/företag runt om i världen ändå försöker dra sitt strå till stacken för att säga emot den där ryska galningen på de sätt som går.
   3. Kul att du tycker det 🙂

   Trevlig fredag till dig med 🙂

 2. 5. 87-Robo är kult! Men jag är optimist här!
  4. OS=lika med härliga tider! Håller med dig om platsen dock…och DESSUTOM har JAG lite svårt att köpa Venström, Klûft istället för Popsen, Hården och Blomman och allt vad de heter. Fan SVT ÄGER ju vintersporten! Känns inte lika classy med Viasathelvetet…(såja, nu har jag surat klart)
  3. Spännande!
  2. Nä precis, man har liksom tagit lite för givet att han ska dyka upp nån gång om året i någon underbar knasroll…
  1. Ha det trevligt på detta Spanarträffmaraton (?) !

  OCH…go MELLO-helg för tusan!!! 🙂

  1. Steffo:
   5. Jag med faktiskt. Optimist alltså. 🙂
   4. Håller med om allt men orkade bara gnälla på en sak i taget. OS borde vara givet på SVT av massor med anledningar.
   3. 🙂

   Go Mello-helg till dig med. Själv blir det på svtplay på söndag 🙂

 3. 5. De kvinnliga eleverna är helt betuttade i Kinnaman via Johan Falk serien. Han verkar slå Bieber i popularitet. Filmen ska ses – förhoppningsvis till veckan.
  4 Ptja samma rövhattar som tyckte det var helt ok att en fascist styrde skutan under 80 – 90 talet. Mao inget nytt under solen.
  3 Trevligt
  2 Otrevligt och sorgligt
  1 Jag förutsätter att ni hade trevligt 🙂

  1. filmitch:
   5. Vi lägger upp våra recensioner på Robocop på tisdag så skicka länken om du hinner du se filmen innan dess 🙂
   1. Det hade vi. Mycket trevligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.