Fredagsfemman #114

5. Henrik Hellström & Fredrik Wenzel

Idag har The Quiet Roar premiär, en film som titeln till trots är svensk. Filmens regissör heter Henrik Hellström och han har även skrivit manus tillsammans med Fredrik Wenzel. Den där duon alltså, det känns som dom jobbar i Ruben Östlunds kölvatten men dom får för lite cred. Deras förra film Man tänker sitt finns på Netflix. Den är jättebra tycker jag. Klicka här om du vill läsa mina tankar om den. (Och denna punkt skrev jag innan jag fick reda på vilken film som blev månadens filmspanarfilm, vill bara tillägga det)

.

.

.

4. A men inte B

Just nu håller jag på och ser ett gäng filmer som ska vara med i sommarens måndagstema. HERREGUD säger jag bara, vilket otroligt högt medelbetyg filmerna i detta tema kommer ha, det är nästan lite svindlande. Helt klart världsrekord på bloggen. (Ville bara säga det. A men inte B liksom. Och nej, det handlar inte om Keanu Reeves, bilden är en avledningsmanöver)

.

.

.

3. Hotellkrångel

Jag har fått en handfull mejl från läsare som undrar var man kan hitta filmen Hotell nånstans, varför den är så krånglig att få tag på. Jag har själv inte trott att det är så knepigt, jag köpte den på DVD och tänkte inte mer på det. Men om man vill hyra den är det tydligen värre. Den finns inte som VOD nånstans vad jag (och mejlskrivarna) kan se. Däremot har jag kollat runt lite och enligt Hemmakvälls hemsida går den att hyra i butik. Men varför är det såhär? Varför finns den inte hos SF Anytime, film2home, Headweb? Nån som vet?

.

.

.

2. Lucy!

Trailern till Luc Bessons film Lucy är supercool, Scarlett Johansson är supercool och nu ska hon bli mamma. Kan man tro annat än att ungen blir supercool? Jag sätter en peng på att hen får heta Ingemar. Eller Pia.

.

.

.

 

1. Filmspanarträff imorgon

Så är det dags för filmspanarhäng igen. Det känns som alldeles för länge sedan sist. Vad kommer vi tycka om månadens filmspanarfilm? Vad blir nästa månads tema? Får vi plats kring bordet? Är det nån ny filmbloggare därute som vill vara med i gänget? Frågorna hopar sig. Svaren dyker upp vad det lider.

15 svar på ”Fredagsfemman #114”

 1. 5. Mmm, jag är skeptisk. Var ju inte förtjust i Man tänker sitt. Vi får se om jag är fortsatt skeptisk imorgon. Vem vet, jag kanske ser Non-Stop istället. 😉

  3. Skandal. Det tråkigaste med krånglet är ju att Hotell inte får så många tittare som den är värd. Folk kommer inte missa den helt enkelt. Skandal.

  2. Kan det vara så att Luc Besson är tillbaka?

  1. Skönt.

  1. Jojjenito:
   5. Det är bara att gå dit med öppet sinne och fulladdad med kaffe, då löser det sig 🙂

   3. Känns som ett onödigt krångel. Som ett dåligt marknadsföringskrångel. Dumt helt enkelt. Folk vill se en film, betala för att streama den, men det går inte. Det är 2014 liksom.

   2. Man kan hoppas det 🙂

 2. Ahh..sommarprojekt! Alltid härliga!
  Och Besson…hoppas han tar riktig sats nu som han gjorde i sci-fi-cirkusen med 5:e elementet! Kanoners i så fall!

  Låt helgen va GO! 🙂

 3. 4:an! Nu blir jag otroligt nyfiken. Ett Keanu Reeves projekt! Och du älskar honom, högt medelbetyg, minsann! Jag vill läsa dina texter nu!

  Är Luc Besson tillbaka som manusförfattare+regissör? Nice!

 4. 5: Arrrgh! Det där hade jag nästan mått bättre av att inte veta… Man tänker sitt och så rikligt användande av ordet ”fenomenologisk” i samband med The Quiet Roar. Nåvälan, fördelen är att mina förväntningar nu är totalt nere i kängskaften.
  4: Spännande!
  3: Det borde ju finnas överallt 🙂 Kan vi lobba för en Hotellkanal på TV — Hotell allt the time, all the way.
  1: Yay

  Ha en bra fredag!

  1. Sofia:
   5. Precis som att hunger är den bästa kryddan och ett gott samvete den bästa huvudkudden så är låga förväntningar den bästa förutsättningen för en bra filmupplevelse. Du kommer tacka mig imorgon 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.