Fredagsfemman # 117

5. Nytt skräckinjagande fredagssällskap

Nu när bloggen sagt hejdå till Jigsaw efter att han hängt här varje fredagskväll i två månader så kör jag igång med ett nytt tema redan ikväll. Det är ett aktuellt tema, en figur som kommer dyka upp på bio inom en snar framtid, ett monster man inte kan göra annat än att fascineras över hur tacky det än är. Ikväll kommer första inlägget av sex. Yōkoso Gojira!

.

.

.

4. Vårens smak: Citron

Citronbitar är världsmästargott på pizza ihop med getost, ruccola, honung, pistagenötter, fikon och prosciutto. Anteckna! Smaka! Bara gört! Det fräter lite i gommen men det är det värt.

.

.

.

3. 60-tals-bonanza

Idag drar Henke och Christian vidare i sitt filmtema Decennier och under maj är det dags att gräva ner sig i 1960-talet. Dagen till ära skrivs det om en film jag tyckte om när jag såg den, To kill a mockingbird eller Skuggor från Södern som är den heter på svenska. Gregory Peck är verkligen en finfin skådis! Klicka på respektive namn för att komma till texterna: Henke, Christian, Jojje, Sofia och jag.

.

.

.

2. Turist-peppen

Ruben Östlund ska tävla med sin film Turist i Cannes. Jag har läst att Ruben med denna film ”hoppas öka skilsmässofrekvensen och minska turistandet”. Det låter som en härlig antites för det är något jag ofta känner när jag ser svensk film som fokuserar på just turistande. Sällskapsresan 2 och 3,  Reine och Mimmi i fjällen, Sune i Grekland, det kryllar av par som borde skilja sig och sluta turista. Men varför har den inte svensk premiär förrän i november? Det är ju jättelångt dit. Det är vinter då, tänk på det!

.

.

.

1. Sist på bollen men nu sparkar till och med jag!

Jag hade inte sett ett enda avsnitt, hade inte koll på ett endaste namn, jag har scrollat förbi så många tweets att nån info borde ha fastnat men nej, jag var totalt ospoilad vad gäller Game of Thrones när jag då – äntligen – började titta på serien tillsammans med Henke förra lördagen. Då blev det fyra avsnitt efter varandra och nu har det blivit ännu fler. Jag är lite fast kan man säga. Lite. Eller för att vara en serie så är jag ganska mycket fast. Härligt och bra på en och samma gång. Typiskt att det är utomhusaktiviteter-och-långpromenader-i-solsken-säsong bara.

17 svar på ”Fredagsfemman # 117”

 1. Det är löjligt vad glad man kan bli för att ännu en (eller två, med Henke, om han nu inte ”sympatikollar” en andra gång?) person(er) har värvats till GoT-nörderiet. Kul att höra att du gillar det! 🙂 Blir själv sugen på att kolla om serien från början. Ska nog göra det efter säsong 4 är slut. Weeeee!!

  // The Nerd Bird is happy

  1. iaburman:
   Jag vet inte om jag är så GoT-nördig – än – men serien har definitivt fastnat redan hos mig. Tänker på den, drömmer om den… Henke tittar ju på två säsonger samtidigt, DET är kaxigt!

 2. 5. Kul tema. Nu får jag chansen att ”läsa på” inför den nya storfilmen…

  4. Vapiano! Yipee.

  3. The swinging sixties! Yipee

  2. Ser fram emot denna film efter jag hörde snacket om den på A&S

  1. Yipee. När det är dags, då är det dags! Binge-watching när det är som bäst! Först 4 avsnitt, sen 4 till och imorrn avslutar vi första säsongen.

  PS, Ia Burman, utnyttja sökfunktionen på min filmblogg så får du veta…

  1. Henke:
   5. Det var ett kul tema både att titta på och skriva om även om medelbetyget inte kommer bli så värstans högt 😉

   4. Sååååååå gooooooott!

   1. Spännande med säsongsfinalen! 🙂

 3. Ah, Henke! Du har ju gjort en jättebra sammanfattning av säsong 1 (det enda inlägg jag läst än så länge). Beger mig till din blogg för kommentarer så att inget spolas här 🙂

 4. Välkommen till Game of Thrones! Och Säsong 1 är kanske inte bäst, men helt klart den mysigaste och roligaste säsongen.

      1. Henke:
       Om du berättar hur man gör för att länka till någon annans bild på Instagram så ska jag fixa en länk. Jag har inte sett bilden på twitter.

 5. 5: Möcket bra tema, det är något visst med den där ödlan
  4: Känns mer som en sallad…
  3: Snällt att vi fick vara med på ett hörn 🙂
  1: Då är det bara böckerna kvar då? 😉

  Trevlig helg

  1. Sofia:
   4. Prova nångång så får du se 🙂
   1. Inte en chans att jag kommer läsa böckerna. Jag betvivlar inte för en sekund att dom är bra men läsa dom kommer jag inte att göra. Böcker hamnar över lag på efterkälken för mig just nu.

   Trevlig helg!

 6. ang. nr 1 har detta utvecklat sig till ngt så ovanligt som en win/win situation. Bra böcker OCH bra serie som man nu ändrat såpass mycket på att jag inte längre är riktigt säker på vad som kommer att hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.