Fredagsfemman # 13

5. Yorgos Lanthimos

Idag har den grekiska regissören Yorgos Lanthimos nya film Alper premiär. Efter Dogtooth-spektaklet och all skit jag fick efter min sågning av denna är jag kanske inte superpepp på Alper men samtidigt vet jag att jag kommer att se den så småningom och att mina förväntningar är inställda på ännu mer pretentiös dynga, vilket är bra. Såna lågt ställda förväntningar gör att jag sällan känner mig besviken efteråt. Men vad jag än tycker om Lanthimos så har han satt grekisk film på kartan och för det ska han ha en applåd eller två – och en plats på min lista!

 

4. Scarlett Johansson

Jag erkänner villigt att jag inte alltid haft så värst höga tankar om Scarlett Johansson from time to time men jag är inte sämre än att jag kan erkänna mina fel. I The Avengers visar hon upp en tuffissida som jag gillar till max, noll procent våp, hundra procent action och visst är hon snygg men det slås inte på stora trumman enbart på grund av det. Jämför Scarletts Black Widow med Halle Berrys Catwoman och du kommer slå dig på benen och skratta dig hes.

 

 

3. Channing Tatum

Han syns på bio i både Älska mig igen och 21 Jump Street, jag har precis sett honom i Haywire (recension kommer så småningom) och senare i år syns han i nya G.I Joe-filmen samt som strippa i Magic Mike. Det är mycket Channing Tatum nu och det gör mig iiiiingenting.

 

 

2. Hockey-VM

Det var många år sedan jag såg fram emot Hockey-VM lika mycket som jag gör nu och idag kör hela faderuttan igång! Kanske kommer det resultera i lite mindre filmtittande framöver, kanske bara i aningens mindre sömn men det jag vet är att Tre kronor vann VM 1991 samma dag som Carola vann Eurovision Song Contest med Fångad av en stormvind och jag skulle ha hoppat fallskärm om inte vädrets makter sagt nej och att jag firade vinsterna och mitt inställda hopp med att köpa en sjukt ful brun och svindyr mockajacka för fallskärmspengarna. Tre Kronor på pappret är sjukt bra i år, Loreen likaså, det kan alltså sluta var som helst det här. Det kanske blir en skinnväst i år?

 

 

1. Ballesäsongen har börjat!

Jag har en minimal balkong men jag gillar den nästan mest av allt. Det bästa med den är att jag från maj till september i princip flyttar ut på den. Två kvadratmeter är allt jag behöver för att läsa, vila, äta middag, umgås, spela yatzy, dricka grogg, odla växter som alltid dör (antingen av överbevattning via regn eller underbevattning via glömska) och speciellt eftersom den är piffad med eluttag, TV-hörna och infravärme så behöver jag aldrig vara inomhus för att blogga, se på film eller kolla sportsändningar på TV. Ballesäsongen har börjat och det är långt till hösten. En solklar etta på listan! Wihiii!

 

14 svar på ”Fredagsfemman # 13”

 1. 4: Man behöver inte jämföra med något eller någon alls för att skratta sig hes åt den versionen av Catwoman. Men visst var Scarlett trevlig som Black Widow.
  3: Har inte sett så mycket film med den mannen. Utseendemässigt faller han för mig i samma snygg-beige-trista kategori som Ryan Reynolds och Chris Evans.
  2: Åh, herregud… Påminn mig om att inte slå på TV:n eller titta på löpsedlar innan eländet är över.
  1: Vi går in i vårt livs första balkong-sommar. Ska bli spännande att se hur den artar sig. Men hur fixar du filmer och dator?! Man ser ju inget så länge solen skiner.

  1. Sofia:
   Som svar på 1, jag har som ett litet förråd ute på balkongen, med dörr, och där innanför är mitt ”TV-rum”. Det är alltid mörkt nog därinne. 🙂

 2. 5. Jag tror att Alper fått mycket sämre kritik än vad Dogtooth fick! du komemr kanske gilla den istället… 🙂

  2. Jag älskar retrobilden.

  1. Instämmer, tessasäsongen är här!

 3. 5. Ja jösses vilket pladder det blev.
  3 Var han med i Haywire? Såg den igår men missade honom totaltKan kanske vara så att din uppmärksamhet riktades mot Channing o min mot Gina Carano 😉 .
  2. En gång i tiden spelade hockey vm roll men nu? Kvällens rysare Sverige – Norge. Ska se vad de visar på k-special istället.
  1. Japp nu har det startat – bästa tiden 🙂

  1. Jomen, Haywire it was! Lite Yoda-svenska blev det där 😉

   Sverige-Norge, det är ku en kalasmatch! Det intressanta är att jag bor tio minuter från Globen och halva arenan är tom…så kan det bli med giriga biljettförsäljare. Då får man stå ut med reklam-jävla-avbrott på TV:n…

 4. 4: Jag har alltid haft höga tankar om Scarlett. Hmm, ja, eller låga kanske… 😉

  3: Den där Tatum har jag aldrig hört talas om, men han ser ut att ha stelopererad käken… precis som det ska vara.

  2: Jag var på Sverige-Tjeckien i Globen igår och efter att biljettpriserna sänkts och den övre sektionen stängts av så blev det bra stämning, bra tryck, ramsor och vågen. Plus svensk vinst och bra spel. Kunde inte bli bättre.

  1. Jojjenito:
   Har du inte hört talas om honom? Inte det inte. Där ser man 😉

   Kul med hockeyn och att dom beslutade sig för att sänka biljettpriserna till en rimlig nivå. Det är ju pinsamt med halv-och-heltomma läktare. Det måste vara bättre ur PR-synpunkt att SKÄNKA bort biljetterna.

   Men det var en kul match igår. Jag förstår att det måste ha varit skoj att se den på plats 🙂

 5. För min del får VM vänta så länge Rangers är kvar i NHL-slutspelet. Kommer dock bli intressant sen när VM-slutspelet börjar. Blir inte sådär jätteupphetsad av Sverige – Danmark direkt. Brukar bli mycket offrad sömn vid den här tiden på året. 😉

   1. Haha den kollade jag faktiskt på, ganska tråkig match men men. Såg lite av Norge – Italien när jag kom hem från jobbet, det hjälpte mig sova i en timme. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.