Fredagsfemman # 15

5. Sacha Baron Cohen

Säga vad man vill om Sacha Baron Cohen men lång är han. Det är väl det enda positiva jag kan skriva om honom utan att få den där blicken, den där som säger ”ärudumeller? Gillar du Borat? Skrattar du år Brüno? Ser du fram emot The Dictator? Vem ääääär du egentligen?” Så jag säger att han är lång, för det ÄR han och att han är rolig, det är också sant. För mig alltså.

 

4. Niklas Wikegård

Jo, jag erkänner, mycket hockey blir det just nu. Jag tror inte TV:n har varit på så många timmar i sträck sen det var vinter-OS sist men det är bra att den värmer upp inför fotbolls-EM. Niklas Wikegård är en sportkommentator jag högaktar. Det är inte många som behärskar konsten att vara både personlig, arg och påläst i direktsändning men Niklas fixar biffen i varenda sändning. Imponerande och underhållande på ett sätt man sällan ser på TV4. Tack för det.

 

3. Noomi Rapace

Två veckor kvar till årets hittills största filmhype har premiär. Prometheus verkar locka alla och Noomi kommer bli välkänd och ökänd och hela tjofaderittan efter det. Det är inte utan att jag är lite spänd för att uttrycka det milt.

 

2. Eddie Murphy

Det kan tyckas lite otippad att denna föredetting hamnar så långt upp som på en andraplats den här veckan men otippad är inte samma sak som icke värdig. Efter att ha sett Tower Heist har min tycka-om-Eddie Murphy-gen vaknat till liv så till den milda grad att det numera står en handfull nyinköpta gamla härliga 80-tals-pärlor i min filmhylla. Det är lätt att glömma men att för att klassas som föredetting så måste man först ha varit någon och Eddie Murphy var THE SHIT under många år i min uppväxt.

 

1. Fiffis filmtajm

Veckan som varit har jag jobbat kanske lite för mycket, jag har tittat kanske lite för mycket på TV samtidigt som jag har totalrenoverat sonens rum, åkt skytteltrafik till återvinningen, köpt möbler, målat, tapetserat, skruvat, sågat och städat och däremellan sett bra många filmer och hunnit skrivit recensioner om dessa. Det gör mig så glad. Det gör mig så SJUKT glad att bloggen är ett sådant vattenhål i mitt liv att jag trots detta livskaos inte för en sekund ser bloggeriet som ett måste eller något som gör mig det minsta stressad. Fiffis filmtajm är BARA kul och positivt för mig och det har veckan som varit definitivt visat. En mer välförtjänt etta och skön pulssänkare kan jag inte komma på den här veckan.

12 svar på ”Fredagsfemman # 15”

 1. 5: Har vi ju redan avhandlat — för min del är Cohen mycket ojämn. Lite som Glen Killing i manegen, ibland briljant och ibland lite väl förtjust i att ta de enkla vägarna (gärna under bältet).
  4: Nåt sportarrangemang, sade du? 😉
  3: Jag kanske tom skulle slå på stort och bjuda mig själv på bio för ovanlighetens skull?
  2: Absolut, det ska inte glömmas bort att det fanns en tid när Eddie faktiskt var väldigt rolig. Fast jag tycker han återupprättade sin heder nästan bättre med Donkey än med Tower Heist.
  1: Vad KUL att du känner så! Jag kan bara åse i stum beundran hur du hinner med allt. Men du har kanske snott Hermiones Time-Turner?

  1. Sofia:
   Det är klart att du måste försöka se Prometheus på bio!! 🙂

   Time-turner? Önskar ibland att jag hade en 😉

 2. 5. Gillade Borat när den kom, tror dock att The Dictator suger. 😉
  4. Haha, Wikegård är för skön ibland. Önskar att han kommenterade VM och inte bara satt i studion. Boork är förjävla tråkig att lyssna på. Synd att han är så kass i Gladiatorerna… och tur att han inte är tränare i Dif längre!
  3. Blir nog ett biobesök. 🙂
  2. Snuten i Hollywood <3
  1. Kul att du tycker att det är så roligt! Är ett nöje att följa bloggen. 🙂

 3. Innan jag kommenterar veckans lista vill jag hissa vitt flagg böja mitt huvud i skam och erkänna: The new girl är rolig jag var för snabb att dissa den.
  Ser fram mot the dictator ont om bra komedier så jag sätter mitt hopp till denna.
  Hockeytittandet står min fru för jag bloggar under tiden.
  Definitift biobesök även om Rappace gör vare sig till eller från det finns andra skådisar som ökar min puls i den den filmen t.ex Tom Hardy.
  Jag är impad över din kapacitet själv går jag efter: ”Det du inte gör idag behöver du inte göra om imorgon” Mao att renovera ett rum tar ca ett år att göra om jag ens börjar 😉 Jag måste än en gång påpeka vad jag gillar din gravatar, det är synd att den pga wordpress krångel inte dyker upp på min blogg 🙁

  1. Filmitch:
   Kul att höra att du inte kunde motstå New girl. Den serien är föööör mysig 😉

   Vad gäller avatar och wp-krångel så ja, det krånglar fortfarande och jag har inte alltid tid och lust att logga ut och in och fram och tillbaka för att få bilden att synas när jag kommenterar. Tyvärr. 🙂

 4. Jo wp krånglar även för mig, att ändra bland widgets är stört omöjligt o då jag inte direkt är teknikens mästare vågar jag inte pula för mycket. F.ö roligt att läsa att The Dictator var helt ok 🙂

  1. filmitch:
   Jomen, helt okej film för ändamålet. Den utger sig inte för att vara ett uns mer eller bättre än den är 🙂

 5. 5: Jag tror jag gillar Cohen mer än hans filmer.

  4: Gillade Wikegård mer för några år sen. Nu känns han men ffallt Jidhe lite tillgjorda, bajsnödiga. Men gillar Wikegårds engagemang.

  3: Det är ju främst filmen jag ser fram emot men jag är spänd (läs: orolig) inför Noomis insats.

  2: Jag tänker alltid att jag borde se hans stå upp-grejor från 80-talet, vad hette dem, Raw och nån mer.

  1: ! 😀 Jag saknar också din avatar. Rackarns WP. 🙁

 6. 5. Jag gillar Borat, Brüno, Sasha Baron Cohen och kanske kanske The Dictator. Och jag skäms inte. 🙂

  4. Niklas Wikegård är kung och jag vill också att han kommenterar mer i matchen och inte bara i studion, för han ger energi till och med till trötta matcher.

  3. Prometheus är sommarens film tillsammans med The Dark Knight Rises och jag är så peppad att det nästan är farligt – Cristian Bale-style. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.