Fredagsfemman #152

5. Nytt tema på måndag

Javisst ska det börjas ett nytt tema, det är ju nytt år och det förra temat är slut. Den här gången handlar det inte om någon speciell skådespelare eller någon speciell genre eller produktionsland, nu handlar det om nånting heeeelt annat.

.

.

.

4. Kärlek på bio

Jag läste en recension av filmen Love is strange skriven av The Nerd Bird och jag blev så himla sugen på att se filmen. Hon gav filmen 5/5 och det fullkomligt sprudlade både på och mellan raderna. Idag har den biopremiär och jag hoppas kunna hitta en perfekt plats på en folktom visning.

.

.

.

3. Dom jävlarna ska skjutas

Jag tror på den här TV-serien, jag tror på den så mycket att jag sponsrat den via Kickstarter. Klicka här om du vill se trailern och klicka här om du också vill skänka en slant.

.

.

.

2. The Walk

Okejokejokejokejokej såhär är det. Jag såg teasertrailern för The Walk på IMAX 3D häromdagen och hallååååå alla filmspanare, om det inte byggts nån IMAX-biograf i Stockholm innan oktober 2015, är det nån som vill hänga på mig och se den här filmen i nåt annat land – i IMAX 3D? (Här kan du se teasern)

.

.

.

1. Transparent

För att vara en person som medvetet försöker hålla mig borta från TV-serier ser jag (i perioder) ganska mycket serier. När jag väl sätter mig ner för att följa något käkar jag upp det i ett svep – helst. Massivt, under kort tid, avsnitt på avsnitt på avsnitt. Precis det hände när jag hittade serien Transparent på Viaplay. Jag vet inte riktigt hur jag hittade dit men dit kom jag och sen kom jag inte därifrån förrän första säsongen var slut. Första och enda – än så länge. Nu är det några veckor sedan jag såg klart den men jag måste säga att 2014 har varit ett FENOMENALT bra TV-serie-år med Game of Thrones, True Detective och Transparent, tre serier som är créme de la créme av TV-serier men i tre väldigt olika genres. Transparent är dock det bästa jag sett i dramaväg på väldigt VÄLDIGT många år.

15 svar på ”Fredagsfemman #152”

 1. 5 Spännande, något att se fram emot på sista lediga dagen 🙂
  2 Mmmm… Visuellt klart IMAX-värdig men Zemeckis plus ”Based of a True Story”? Känner mig liiite skeptisk.

  Ha en bra fredag!

  1. Henke:
   5. Kanske det kanske. En variant av par, typ. 😉
   1. Faktiskt inte den här gången, jag hade redan sett serien när han skrev om den på Instagram men jag hoppas att många fler får upp ögonen för serien pga hans reklam 🙂

  1. filmitch:
   5. Rafflande känns som ett kanske liiiite för spännande ord i sammanhanget men det är jul att du är entusiastisk 😉

   Trevlig helg!

 2. God damn it! Jag fick gåshud av The Walk- trailern, när jag såg den på min lilla laptop. En perfekt teaser, mer än så behövs inte. En längre trailer förstör bara.

 3. En stabil fredagsfemma så här första fredagen på nya året!
  5. Spännande… kan det vara filmer som gjorts som inom ett och samma tema; typ Rodriguez/Tarantinos Grindhouse? Eller duo-regissörer som Coen-bröderna? Eller filmer som det gjorts dubletter/remakes av? Eller handlar det om duos, á la Dum och Dummare, på film? Nu blev jag väldigt nyfiken.
  4. Smickrad av reklamen för min blogg och glad att du ska se den!
  3. Yes! Jag har också kickstart-bidragit. Hoppas verkligen den blir av.
  2. JA. Fy fan va coolt. Gillade dokumentären.
  1. Tack för tipset. Kanske nåt att ta itu med när jag är klar med GoT för andra gången 🙂

  1. Cecilia:
   5. Då får vi se om du blir lite klokare på måndag 😀
   4. Det kryllar inte av visningstillfällen direkt men jag ska försöka se den så fort jag kan.
   1. Tycker jag absolut, tror att du också kan tycka om den. Det är svårt att _inte_ göra det 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.