Fredagsfemman #156

5. Kan man bli Oscarsnominerad om man bajsar på film?

Julianne Moore vet svaret. Det är nej. Idag har David Cronenbergs film Maps to the stars premiär, filmen som borde ha nån form av svenskt rekord i att få premiären framskjuten. Jag såg den i augusti på Malmö Filmdagar, jag gillade den (recensionen finns här) och jag beundrar Julianne Moore som TUSAN för allt hon gör, hon är en modig skådespelare, herregud, hon bajjar ju till och med i närbild! Hon blev som sagt inte Oscarsnominerad för sin roll här (tyvärr) men hon blev det för en annan film (Still Alice). Det blev nån sorts kosmisk rättvisa ändå till slut.

.

.

.

4. Bloggpanelen på MovieZine

Idag tar jag en paus från Bloggpanelen och säger istället hej till Joel, Jessica och Carl som får svara på veckans frågor och det gör dom med den äran vill jag lova! Här läggs länken upp när inlägget är alive and kicking.

.

.

.

3. För bövelen, glöm inte rita-gissa-vinn-tävlingen!

Eller….rita behöver du inte göra, det räcker med att gissa några oscarsvinnare för att ha chans att vinna finfina priser. Klicka här för att komma till tävlingen. OCH KOM IGEN NU ALLA SVENSKA TV-KANALER, NÅN JÄKEL KAN VÄL LÄTTA PÅ PLÅNBOKEN OCH KÖPA IN OSCARSGALAN??? OM JAG SÄGER SNÄLLA? OM JAG SÄGER SNÄLLASNÄLLASNÄLLA? HJÄLPER DET?

.

.

.

2. Om du är vad du äter och du är vad du läser, är du även det du tittar på?

Nu läser jag tyvärr inte lika mycket böcker som jag brukade göra, jag vet, det är synd, men dygnet har bara 24 timmar och jag prioriterar min tid på ett annat sätt just nu. Men av en slump hittade jag en blogg som heter Du är vad du läser och så var tankarna igång. Om jag är vad jag äter så är jag…en ost. Om jag är vad jag läser så är jag….i princip ingenting tänker jag för jag antar att inredningstidningar, Situation Sthlm och resultat- och balansräkningar inte räknas. Men om jag är det jag tittar på blir det desto mer intressant. Skulle det gå att göra en personlighetsanalys baserad på dom – låt oss säga – 100 senaste filmerna man sett? Vad tror du? Och är du i såna fall den du tror och den du vill vara?

.

.

.

1. Ronja Rövardotter

Det är obegripligt att hela Stockholm inte är fullklistrad med reklamaffischer för Ronja Rövardotter på Stadsteatern. Eller, obegripligt är det kanske inte men det är synd. Det är synd om informationen inte går fram så nu tänker jag dra mitt strå till stacken. Ronja Rövardotter anno 2015 är nämligen ett visuellt häpnadsväckande äventyr där Mattisborgen och dess omgivningar är byggt helt i metall och rövarna ser ut som medlemmar i Rammstein som dansar till elektronisk musik. För att inte tala om grådvärgarna och vildvittrorna….huj huj huj, otäcka!  Så mitt tips är: skaffa biljett! Och är du totalt ointresserad av just Ronja men gillar det här med scenografi och kreativa lösningar: skaffa biljett!

.

.

 

 

11 svar på ”Fredagsfemman #156”

 1. #4: Ännu en skön bloggpanel! Härligt!! 🙂

  #3: Men för H-E! Nu när jag för en gångs skull har chansen att se en hel natts gala utan att behöva kliva upp i ottan nästa morgon…och dessutom KAN vara ledig om jag vill…..ska det då INTE sändas nånstans!?!?
  va, Va, VA!?!?! Arrghhh!!!!

  #2 Det där var ju lite intressant! Om man skulle ta och kolla upp de sista 100 filmerna man såg…vågar man det?

  Och som vanligt…..GO HELG!!!! 🙂

  1. Steffo:
   4. +1 på den! 😀
   3. Det är inte kört än. Ge inte upp förrän samma söndagkväll. 😉
   2. Kanske är dags att göra en fördomsanalys av sig själv? 😉

   Go helg!!

 2. 5. Kanske inte den där signaturscenen som gör sig bra i Oscarsintrot, men helt klart en av de största rollprestationerna under året. Alltid kul med Hollywoodskådespelerskor som vågar spela lite mänskliga och inte bara gömma sig under fulmakeup när de skall ha sina statyetter.

  4. 😀

  2. Skrämmande tanke. Mest talande är kanske att 100 filmer bara tar mig tillbaka 80 dagar. :/

  1. Carl:
   5. Håller med dig helt och fullt och Julianne Moore är ofta modig.
   4. 🙂
   2. Hahaha. Det kanske säger precis lika mycket om en person _hur_ man ser dom där hundra filmerna som vilka filmerna är? 😉

 3. 5 Har sagt det tidigare men ovanligt trista nomineringar i år.
  4 Mitt största problem är att hitta en blid till nästa fredag. Ångest 😉
  3 I år har de lagt lovet rätt och vad händer – arrrrghhhhh
  2 Schizofren?

  1. filmitch:
   5. Jag håller inte riktigt med dig där. Jag tycker det är många bra nomineringar och många skådespelare som jag unnar att vinna.
   3. Ge inte upp än 🙂
   2. Haha, ja troligen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.