Fredagsfemman # 16

5. Michael Shannon

Det var ett tag sedan jag såg filmen Take Shelter (biopremiär idag) och trots att filmen inte fastnade hos mig som den verkar göra hos andra så gör huvudrollsinnehavaren Michael Shannon ett bestående intryck. Han är lite otäck, lite äcklig och skönt begåvad. Det kommer bli mycket Michael Shannon framöver.

 

4. Jessica Chastain

Jessica Chastain var med i typ alla filmer som jag hårdsågade förra året. Det säger mer om filmerna och mig än om hennes skådespelarscills för denna Jessica är verkligen bra även om jag kanske inte direkt varit tydlig med det i mina tidigare recensioner. Men i Take Shelter är hon bättre än någonsin. Tycker jag då. Kanske beror det på att filmen faktiskt fick en trea och så högt betyg har ingen film med henne i rollistan någonsin fått av mig.

 

3. Trinity

Jag kan inte sluta tänka på henne. Trinity i Matrix ÄR en av världens coolaste filmkaraktärer och den här veckan får hon vara med bara för att, liksom.

 

 

2. Eurovision Song Contest-finalen

Ett av dom senaste årens allra svagaste startfält kombinerat med ett av Sveriges kanske starkaste bidrag sedan Eric Saade kom typ trea (ja, jag vet att det var förra året, hallå, kom igen, det var ett skämt!) kan resultera i något riktigt roligt imorgon kväll. Och blir det inte kul så kommer jag i vilket fall att få sjunga Högt över havet på Singstar.

 

1. Emil i Lönneberga

Om jag inte satt min nyfödda dotter i en Babybjörn och knallat ner till BVC´s anordnade mammagrupp för ganska exakt femton år sedan, om jag inte hade bitit ihop och sagt ja till fikat hemma hos den där mamman som verkade lite läskig för att hon hade en tigerpyton i vardagsrummet, om inte livet gått upp och ner och fram och tillbaka för mig och min bästa mammavän och om inte Astrid Lindgren hittat på historierna om den där lille busige killen från Katthult Lönneberga, ja, då hade antagligen inte morgondagen hamnat på min förstaplats den här veckan. 26 maj 2012 är dagen då jag blir gudmor till världens finaste lilla Emil och jag lovar att lära honom precis allt jag kan. Hur då? Ja, genom att gå på barnvagnsbio till exempel.

 

10 svar på ”Fredagsfemman # 16”

 1. Grattis till gudmoderskapet 🙂 Nu får du börja tala som Brando, viskande och hest 😉
  Jag har kämpat mig igenom startfältet i ESC och vilket bedrövligt startfält. Det är nästan bara hjärt o smärta ballader med ylande tjejer o killar. Enda låten som känts bra var Israels och den kom inte med. Det blir en pärs att ta sig igenom spektaklet på lördag. Vilka usla programledare killen ser ut att ha överdoserat på botox.
  De svenska kommentatorerna är helt ok.

  1. Hmmm. Undrar jag, vad ska jag välja? Uselt ESC på tv eller Kent live på Cirkus. Tror nog att det blir till att pallra sig iväg till Cirkus… 😀

  2. filmitch:
   Tack 🙂 Jag känner mig så stolt och glad 🙂

   Vad gäller ESC så tror jag fortfarande på dom ryska tanterna även om jag hoppas på Malta. Hela produktionen är för övrigt bedrövlig. Minns tävlingar från början på 80-talet som var både tajtare och snyggare än denna. Och dom där ”vykorten”. Baku -city of taxi??? Vadå? Ska vi göra vågen åt att dom har taxibilar eller vadå? Det är skrattretande hela grejen ju 🙂

 2. Grattis till gudmodern och grattis till Emil för att han får dig till gudmoder! 🙂

 3. 5: Håller med om Shannon. Klev in och dominerade Revolutionary Road t ex. Har hört en hel del om Take Shelter, mest gott. Synd bara att den verkar gå upp i så fånigt lite kopior, trots hyfsat stor bild i dagens DN.

  4: Håller med här med. Hon var bra i TToL. Har läst att hon inte vill tala om sin ålder (sorry, passar kanske bättre i skvallerpress).

  3: Håller med! Har tom föreberett en ny banner till min blogg med miss Moss.

  2: Jäsp.

  1: Grattis!

  1. Jojjenito:
   4. Intressant det där med åldern, det är ju bara att klicka in sig på Imdb för att se att hon är förd 1977. Det är väl inget att skämmas över direkt?

   2. Men hörrududu, inte gäspa, det blev ju en JÄTTEKUL kväll!! Jäääääjjjj liksom! 🙂

   1. Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.