Fredagsfemman # 17

5. Istället för film – förvirring.

Det är bara att acceptera, det finns vissa veckor om året då det inte är försvarbart att sitta inne och titta på film. Försommarveckor med strålande sol är sådana för mig. Dessa dagar är så få och skuldkänslorna jag får av att fokusera på en tv-skärm för massiva för att det ska vara värt det. Däremot inte sagt att det är en enkel uppoffring. Däremot inte sagt att jag inte känner mig förvirrad. Film är ju  min bubbla, mitt andningshål så lite regn nu tack. Bara några timmar nån kväll, det räcker fint.

 

4. Harrison Ford

Okej, han må ha passerat bäst-före-datumet med råge men det fanns en tid i världen när han var det bästa som fanns. Sent ikväll går Vittne till mord på TV4 och orkar du med att hacka i dig EN film med en miljard reklamavbrott så är Vittne till mord filmen du ska välja. 00:15 börjar den och du lär inte somna ifrån den.

 

 

3. Ally McBeal

Då jag är lite orolig för att min dotters Vänner-bubbla aldrig spricker och att DVD-skivorna i boxen snart är oläsbara av allt tittande fick hon första säsongen av Ally McBeal i födelsedagspresent av mig. En chansning som gick hem både hos henne och mig. Jag smyger utanför hennes dörr och fnissar åt den där serien så var så väldigt charmig då när den var ny och nu är den ny för henne. Att Ally-Calista Flockhart själv precis gick om sin äkta man med en placering är en annan historia.

 

2. Pernilla Wiberg

Mästarnas mästare är ett TV-program jag mer än gärna ser på. Idrottstjärnor som gjort något utöver det vanliga har en speciell plats i mitt hjärta och många är dom idrottare som växt enormt i mina ögon efter deltagande i detta program. Pernilla Wiberg är en sådan i år. Vilken kvinna! Bara tanken på henne får mig att vilja gå en redig tur med tönt-stavarna och svettas som en gnu. Synd bara att det är så varmt. Jag väntar in lite lägre temperaturer men då är det kanske för kallt…eller för blött….eller så har jag skoskav eller nåt.

 

1. Ridley Scott

Säga vad man vill men denne man har fått både filmskeptiker, science-fiction-fans, normala biobesökare och värstingnördarnas puls att öka å det grövsta med sin nya skapelse Prometheus. Hypen har varit enorm, förväntningarna är skyhöga, trailersarna är supercoola och jag är SÅ PEPP inför kvällens visning där jag kommer att sitta som förstenad med dom där förbannade 3D-glasögonen och bara njuta. Premiärer som denna växer inte på träd. Det här är stort. Stooort är vad det är.

15 svar på ”Fredagsfemman # 17”

 1. Har sett fram emot Prometheus ett bra tag även jag. Kommer däremot vara en av få som ser den i 2D ikväll. Eftersom 3D-debatten är en diskussion i sig så jag tar inte upp den nu. Lycka till! Ha det så kul! Eller vad man säger innan en stor filmpremiär 😛

  1. dan:
   När jag bokade biljetter visste jag inte att den skulle gå i 2D och jag tror du vet vad jag hade valt – egentligen. 😉

   Ha så kul du med! Hoppas förväntningarna infriar sig 😀

 2. Även jag följde Ally ett kort tag men tappade intresset ganska snabbt, men serien var helt ok när det begav sig.
  Jag vägrar att se film på reklamkanaler egentligen – usch vilket otyg. Vittne till mord vill jag dock se om då jag tror jag skulle gilla den bättre idag men det får ordnas på ngt sätt.
  Hoppas premiären blir bra, jag är lite rädd att filmen hypats för mycket men jag hoppas att den blir bra, ska nog kolla in den ngn gång nästa vecka.

  1. filmitch:
   Visst finns det en risk att Prometheus inte kan nå upp till hypen men nu har det varit biotorka så många veckor att jag känner mig alldeles spattig bara av prylen i sig. 🙂

 3. Det blir 3D-versionen för mig i kväll också. Jag tycker det är skit av bolaget att vänta med att släppa förköp till 2D så länge. Och sen går den ju upp i 3D på enda riktigt stora och fina salongen i min stad, så egentligen är det inte mycket till val. Hursomhelst: jag längtar jättemycket! Hoppas vi båda får våra förväntningar infriade!

  1. Jessica:
   Det blir ju som att 2D är det ”speciella”, vilket i och för sig är bra men bakvänt om man ser till biljettpris bla 😉

   Det lär bli en hel del Prometheusrecensioner i bloggosfären imorgon. 🙂

   1. min recension lär dröja lite eftersom jag är gästad av min mamma i helgen (som för övrigt följer med på bion.) Men på måndag, förhoppningsvis!

 4. 5: Åhå, har stockholmarna haft tur med vädret den här veckan? Där jag har befunnit mig har det varit svinkallt och regnigt. Kul för er… 😉
  3: Är Ally lika skrikmager som jag minns att hon var? Bilden antyder ett rungande ”Ja”.
  1: Bara för att inte ligga allt för mycket efter kommer jag antagligen att försöka hinna klämma in en sällsynt bio innan nästa lördag 🙂

 5. Jag ska faktiskt också Prometheus ikväll. Det var ungefär en hel stenålder sen jag var på bio senast, så på något sätt är det en stor grej.

  Dessutom ska jag se den i 2D. Det var mitt enda krav när biljetter skulle bokas.

 6. 5. Snart blir det fotbolls EM, då kan man ju inte heller kolla på film!
  4. Tack för tipset, Harrison Ford må ha passerat bäst-före-datumet för ett ag sen men han är fortfarande alltid kung i hans äldre filmer!
  1. Får se när det blir av att se denna. Är väl inte riktigt lika hypead som alla andra, men det ska bli intressant att se den så småningom. 🙂

 7. 5: Be careful what you wish for. Vad är det nu? Under noll?
  4: Vittne till mord minns jag som bra och jag minns Ford som bra också, men nu känns han ganska trött och stel.
  2: Wiberg är tuff.
  1: Min visning kommer att bli i 3D också. 2D körs bara i en mellanstor salong samt nere i Kungens kurva (nu är snackar vi om Sthlm alltså men jag kan tänka mig att det är ungeför samma dåliga deal i andra delar av landet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.