Fredagsfemman # 170

5. Hockey-VM

Sportdags igen. Okej, hockey-VM går inte att jämföra med fotbolls-VM, inte på en fläck, men ändå….det är bra kul ändå.

.

.

.

4. Aktuella biofilmer på Itunes?

Jag kan inte låta bli att drömma. Tänk om det gick att hyra aktuella biofilmer på Itunes, undrar hur mycket piratnedladdningen skulle gå ner då? Jag skulle utan att tveka det allra minsta LÄTT betala en hundring om jag kunde hyra en ny biofilm direkt in i min TV – och då bor jag ändå i Sveriges största stad där det kryllar av biografer. Hur skulle jag inte resonera om jag bodde i en mindre stad eller i en ort kanske i total avsaknad av biomöjligheter? Det känns som det börjar bli dags att tänka utanför lådan nu.

.

.

.

3. Från djupet av mitt hjärta på söndag

På söndag visas den nya svenska dramathrillern Från djupet av mitt hjärta på Klarabiografen (mer info finns här) och regissören Magnus Hedberg finns på plats. Jag är riktigt nyfiken på filmen speciellt eftersom Felice Jankell har huvudrollen, den enda skådespelaren i TV-serien 100 Code som kan vara nöjd med sin insats. Mitt enda aber just nu är att jag läst den lilla informationen som finns att tillgå på ImdB: ”Four friends are fatefully thrown into a veritable hell in this ambient and sometimes truly poetic Swedish genre drama.” Nåja. Det kan vara vettigt att sänka förväntningarna.

 

.

.

.

2. Alena

Apropå Felice Jankell, är det nån mer än jag som ser fram emot den svenska skräckfilmen Alena med nämnda Felice i rollistan (samt Helena af Sandeberg, Molly Nutley med flera), baserad på Kim W. Anderssons skräckseriebok?

.

.

.

1. Glädjen över knasbollsmanus

Idag har Big Game premiär. Det är en film som handlar om när Air Force One blir nedskjutet nånstans ovanför Finland och USA:s president (Samuel L Jackson) hittas i skogen av den 13-årige pojken Oskari (Onni Tommila) som gett sig tusan på att överleva ett dygn i vildmarken alldeles ensam. Nu hamnar han i en helt annan situation med terrorister i hälarna och presidentens överlevnad på sina axlar. Alltså, jag gillar det här!! Jag gillar det alldeles osett. Idén är så knasig och skön att jag jublar bara av att filmen blev gjord. Det känns noll procent säkert att filmbolaget kommer gå ens plus på det här men NÅN trodde på manuset och denna NÅN ska ha SÅ mycket cred tycker jag i dessa remakes-boats-och-blockbustertider. Jag ska se filmen så fort jag kan och jag HOPPAS att den är svinbra!

.

.

9 svar på ”Fredagsfemman # 170”

 1. Ser väldigt mycket fram emot Alena! Kim gästade min podcast för över ett år sen och då var det ett stort ”kanske” om det överhuvudtaget skulle bli av.

 2. Alltså, det är bra kul med hockey-VM..men jag sparar mig nog till slutspelet ändå. (Har ju det satans DD att ta i mål! 😉 )

  Knasbollemanus måste man bara älska! Och kanske den här filmen!

  Ha en go helg! 🙂

 3. 5. Och jämfört med fotbolls-VM så är det ju kul att Sverige är med och leker. Men filmtittandet tar stryk.

  4. Skulle inte biografmarknaden utarmas ännu mer då? Annars låter det helt rätt, och det går väl sakta i den riktningen för lite mindre filmer.

  3. Väldigt lockande, men det krockar med Pianot på Cinemateket. Vilket dilemma.

  1. Jag förstår inte hur den blev gjord. De lyckades sälja in idén hos en mängd produktionsbolag i Finland, Tyskland och Storbritannien och sedan lyckades de sälja in den hos en mäkta imponerande samling skådespelare bl.a. från USA. Det är ju helt absurt.

  1. Carl:
   4. Utarmas, ja kanske. Men den är ju redan så utarmad i stora delar av landet att det knappt går att arma ut den ännu mer. Och det är många som vill se NY film utan att ”fultanka”, som vill betala för sig, det är synd att det i nuläget inte går.

   3. En sån tokig krock.

 4. 3. Får spasmiska ryckningar att se trailern och höra repliken ”Om du säger nåt till dom andra så dödar jag dig, fattarudet?” Nån måste skicka svenska manusförfattare på retreat. Men jag hoppas att jag har fel och att du kommer att skriva om filmen nästa vecka och säga att den är skitbra 🙂

  2. JA! Verkar svingrymt ju. Gillar Helena af Sandeberg.

  1. Friskt vågat, hälften vunnet? 😉 Verkar kul.

  1. Cecilia:
   3. Jag hoppas också det men vi får ju se….;)
   1. Den visas inte på några jättesalonger vilket i och för sig kan vara både bra och dåligt. Men det ska bli spännande att se den 🙂

 5. 5: If you say so 🙂
  1: Imponerande att de lyckades få ”riktig” backning på den. För det är väl inget kickstarterprojekt som Iron Sky?

  Fortsatt trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.