Fredagsfemman #190

25 september, 2015

5. The last man on earth säsong 2

På söndag kör säsong 2 igång av en av det senaste årets bästa serier: The last man on earth. Jag har verkligen längtat efter idioten Phil Miller (Will Forte) och hans egocentriska förehavanden som en av få överlevande kvar på jorden.

.

.

.

4. Hela Sverige skramlar

På tisdag kommer Globen att fyllas av artister och publik som gör gemensam sak för att samla in pengar till människor på flykt. För mig är det en självklarhet att köpa biljett och se det på plats men har du inte möjlighet till det så kommer skrammelkvällen visas live på SVT1 20-22.45 (men även på TV3 Play, TV4 Play, Kanal5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet, Helsingborgs dagblad samt Sveriges Radio). Här är annars länken till att köpa sig en egen biljett (fast jag tror det är utsålt…) och därmed också skänka en slant till UNHCR, FN:s flyktingorgan.

.

.

.

3. Jorden runt på sex steg

Är det sant att alla människor är sammankopplade med varandra genom sex steg? På onsdagar (i Kanal5) beger sig Filip och Fredrik runt världen för att bevisa den tesen och det är SÅ HIMLA UNDERHÅLLANDE! Sen gillar jag det greppet med att köra tvåtimmarsavsnitt för att “göra klart” en resa i taget. Det är modigt i dessa myror-i-brallan-tider.

.

.

.

2. Martina Haag

Idag har filmen Glada hälsningar från Missångerträsk premiär, baserad på boken med samma namn skriven av Martina Haag och med samma Martina i huvudrollen. Men det är inte därför hon hamnar på min fredagslista. Hon hamnar här för att hon verkar vara en sån jäkla cool människa och hon är en sann inspirationskälla för mig. Hade jag inte hittat hennes krönikor i tidningen Mama (när det begav sig) hade jag aldrig fattat (och trott på) att det gick att skriva även på “mitt sätt” och få folk att läsa texterna. Så jag har Martina Haag att tacka för mycket, i alla fall vad gäller “bloggmässiga framgångar”.

.

.

.

1. Mr Robot

Alltså….första avsnittet av Mr Robot är fem plus för mig! Det var visserligen första avsnittet av True Detective säsong 2 också men vafan, den här gången kanske det går bättre? Jag hoppas och tror det.  Skådisarna, musiken, fotot, manuset, MUSIKEN, allt är helt suveränt! Ikväll kl 22 på SVT1 visas andra avsnittet (men det finns såklart på SVTPlay också).

.

.

{ 7 comments… read them below or add one }

Steffo september 25, 2015 kl. 07:34

#5. Äntligen! Will tillbaka igen! Om “Catastrophe” var sommarens serie..kan det här bli höstens!? Ja kanske va!

#4. Lovar att kika en stund. OM det inte på hatkanalen TV4 förstås!!

#3. Till och med reklamallergikern Steffo sitter snällt i soffan och glor på det här. Och..utsökt att köra “ett helt” avsnitt!

#2. Då tackar vi Martina för stilen på den här underhållen bloggen.

#1. Jahapp, detta måste ju ses då såklart. Känns inte som den behöver gå i TD-2-fällan dock….tack och lov.

Och för övrigt; ha en go helg!! 🙂

Svara

Fiffi september 25, 2015 kl. 19:49

Steffo:
5. Höstens komediserie i alla fall 🙂

4. SVT har ingen reklam vad jag vet 😉 Kan nog bli en mysig kväll även framför TV:n 🙂

1. Jaaa!! Del två idag ju! Go helg!

Svara

Jojjenito september 25, 2015 kl. 13:19

1. Har blivit tipsad av den här och kanske blir en titt. Fast först ska jag kolla klart på Johan Falk. Dags för femte filmen ikväll.

Trevlig helg! 🙂

Svara

Fiffi september 25, 2015 kl. 19:50

Jojjenito:
1. Bara 15 filmer kvar. Å vad lyxigt att ha allt detta mums framför dig! 🙂

Trevlig helg!

Svara

Sofia september 27, 2015 kl. 11:19

#5: Anders har försökt få mig att titta, men än så länge har det inte blivit av…

Ha en bra söndag

Svara

Fiffi september 27, 2015 kl. 12:47

Sofia:
5. Lyssna på honom vettja! Lättsmält, charmigt och riktigt roligt 🙂

Trevlig söndag!

Svara

filmitch september 28, 2015 kl. 21:05

Trevlig måndagskväll 🙂
Ang nr 1 så tröttnade jag snabbt men mitt tålamod är inte till tv-seriers fördel.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: