Fredagsfemman # 2

5. Whitney Huston

Så gick Whitney Huston och dog i söndags och på radio skvalar hennes gamla (förut) bortglömda hits och man behöver inte vara Saida för att kunna förutspå en ny vår för filmen Bodyguard.

Det är lugnt med mig, det är en bra film. Så det så.

 

 

4. Daniel Espinosa

Det här är en mycket begåvad kille som kommer gå hur långt som helst. Han regisserade Snabba Cash och nu har han varit i Hollywood och pekat med hela handen mot Denzel Washington och Ryan Reynolds i filmen Safe House. Men varför i hela världen måste han härma Tony Scott? Färger, känslan, allt, det känns som ett plagiat. Så onödigt kan jag tycka.

 

3. Lotta Tejle

Just nu är hon Majlis med tålamodet och den rullstolsburna maken (Kjell Bergqvist) i den jättebraiga TV-serien 30 grader i februari men för mig är hon lika mycket mamman i Bröllopsfotografen, Maggan i Mäklarna, Rita i Morden eller Gudrun i Smala Sussie.

Lotte Tejle gör underverk med sina roller, hon vänder och vrider och bänder och balanserar och det blir så bra, det blir ALLTID så jävulusiskt bra.

 

2. Max von Sydow

Skitisamma att Tom Hanks och Sandra Bullock har huvudroller, det är Big Max som visar var skåpet ska stå. För sin roll i Extremt högt och otroligt nära (som har biopremiär idag) har han fått en Oscarsnominering för Bästa biroll. Det är stort även om filmen inte är det.

 

1. Vin Diesel

Det närmsta man kommer min veckas ABSOLUTA HÖJDPUNKT om man ska härröra den till någon film är xXx med Vin Diesel.

Om jag ska tatuera mig? Om jag ska köra fort med röd tuff bil över ett broräcke? Nej och nej. Jag ska likt tjuren Ferdinands omtänksamma mamma ta med mina barn och visa dom vad som är verkligt viktigt här i livet.

Kängor – check. Öronproppar – check. Inpluggade texter – check. Det här är som bomull för själen. Snaaart i en glob nära mig.

 

2 svar på ”Fredagsfemman # 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.