Fredagsfemman #207

5. Making a murderer-hajpen

Nu har jag sett fem avsnitt av Netflix succéserie Making a murderer, den där serien som ALLA pratar om och ALLA har sett. Jag har tittat och tycker det är helt okej men är det verkligen så mindblowing som ALLA säger? Är det värt att se resterande fem avsnitt eller ska jag lägga ner?

.

.

.

4. River

Ännu en TV-serie från Netflix som jag satt klorna i och jävlar alltså, vilken otroligt bra serie! En roll som är specialskriven för Stellan Skarsgård och han är förjäkla bra som polisen River som kan se dom döda. Och färgerna, mysigheten, musiken, känslan. Det här var verkligen min grej!

.

.

.

3. Var med i Oscarstävlingen!

Klicka in här för att vara med i gissningsleken Vem Vinner Oscars. Jätteenkelt, jättekul och jättechans att vinna ett filmpaket. Glöm inte bonusfrågan!

.

.

.

.

2. Babel Bio

På onsdagar kan man numera se Babel Bio på SVT, en program som handlar om film och TV-serier men som inte recenserar dessa utan ”bara” pratar om dom. Fast det är inte så ”bara” tycker jag, jag tycker det är ett väldigt trevlig program och jag tycker det är på tiden att ett sånt här program finns. Det är klart det ska pratas film och serier på TV! Det pratas ju om detta överallt annars, det här är ju public service om nåt!

.

.

.

1. Stockholm Filmdagar

Åtta biofilmer på två dagar, hotellövernattning med Sofia, nattlig poddinspelning och en jävla massa kaffe. Dom senaste två dagarna har varit extremt mastiga med också extremt roliga. Som en lightversion av sommarens Malmö-dagar – fast i huvudstadskyla.

.

.

10 svar på ”Fredagsfemman #207”

 1. 3. Just, tack för påminnelsen…
  1. Ja, för de seriösa kaffedrickarna gick det väl nästan motsvarande en tågbiljett till Malmö i bara kaffekostnader den här gången? 😉

  Ha en bra helg!

 2. 5. Dessa hajper alltså. 😉
  4. Taget!
  3.Taget (måste bara lära mig att komma ihåg’et!)
  2. Bra public service också!
  1. Gött!

  Go helg!! 🙂

 3. 5. Tycker helt klart du ska se klart det, även om jag inte riktigt tycker det lever upp till hypen.
  2. Eller hur! Tycker det fick obegripligt mycket skit, tycker det finns potential i formatet och Sahlin är ju vettig.
  1. Lyx! 🙂

  1. Plox:
   5. Jo….jag ska nog se klart det….men 10 timmar känns i överkant tycker jag OM det nu inte händer nåt framöver som verkligen rockar såklart 😉
   2. Det klagas när det INTE finns ett TV-program om film och det klagas när det FINNS ett TV-program om film. Suck. Jag tror det kan bli riktigt bra när dom är lite varmare i kläderna.
   1. Jepp 😉

 4. 5. Inte sett. Ser som sagt den animerade Star Trek-serien från ’73 istället. 😉 Och en del annat.
  4. Så mycket att se det finns…
  2. Ja, jag tycker också det var bra. Andra avsnittet kändes tajtare och premiärnerverna dämpade. Parisa Amiri fick vara med lite mer och kändes lugnare.
  1. Yay!

  Trevlig helg. 🙂

  1. Jojjenito:
   2. Kändes lite orättvist när dom sågades efter första programmet… Premiärnerver är väl rätt mänskligt ändå? Jag tror det kommer bli bättre och bättre ju fler avsnitt som spelas in.

   Trevlig helg! 🙂

 5. 4 Ska ses när jag får tid….
  3 Borde jag göra….
  2 Har faktiskt inte sett Mästerkocken går samtidigt och jag är inte den som bestämmer över tv-kontrollen i hemmet å andra sidan finns alltid svt-play
  1 Vilka filmer var det eller är det hemligt? Lät trevligt men utmattande.
  Trevlig fortsatt helg

  1. filmitch:
   3. Ja det borde du! Vore kul att se dina gissningar 🙂
   1. Det var Spotlight, The Revenant, Mustang, Pojkarna, Son of Saul, 13 Hours, MonaLisa Story, Den andra mamman, Trumbo, Dressmaker, Brooklyn, Heart of a dog, Den unge Zlatan, Point Break, A bigger splash, Ride along 2, Det helt nya testamentet, Bajsfilmen och Överlevarna.

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.