Fredagsfemman #232

5. Ingen återvändo

Gillar du bra film? Har du Netflix? Har du sett Joe? Inte?!? Då kan jag meddela att det inte längre finns någon godtagbar ursäkt för att inte rätta till det misstaget, Joe finns nämligen att se på Netflix nu. Så det så. Invänta en regnig eftermiddag eller skit i det, vänta inte på nånting alls, se filmen bara!

.

.

.

4. Kärlek Deluxe

Om det regnar imorgon eller om du helt enkelt bara känner för en mysig hemmakväll i soffan, här kommer ett TV-tips. Kärlek Deluxe. En svensk film som (ja ja jag veeeet att det kommer knorras nu) på TV4 men som är såpass mysig och bra att jag tipsar om den TROTS att det är reklamavbrott och skit. Här kan du läsa min recension om du vill, annars kan du alltid strunta i den och bilda dig en alldeles egen uppfattning. PS. Bortsett från denna film så känns det som SM i bra-filmkväll-på TV imorgon: Stuart Little, Waterworld, District 9 och Moneyball visas också, bland annat.

.

.

.

3. Filmerna på Malmö Filmdagar

Nu har första informationen kommit om vilka filmer som kommer visas på Malmö Filmdagar i slutet av augusti. Hitta Doris! Jamen, vi ska få se HITTA DORIS! Men nu håller jag och alla medresenärer och filmspanarvänner tummarna för snällasnällasnälla visa den på originalspråk! S n ä l l a !

.

.

.

2. De dödas röster

Jag lyssnar jättemycket på podcasts och jag verkar inte vara ensam om det. Det var därför helt magiskt att lyssna på De dödas röster som är nåt så härligt märkligt som en thrillerpodd vilket kanske bara är en mer modern beskrivning av radioteater, något som å andra sidan inte gör den ett dugg sämre. Sara Bergmark Elfgren har skrivit manuset till detta spännande drama som innefattar så mycket att jag inte tänker ge mig på att beskriva det. Lyssna, gör det, lyssna och följ journalisten Emma som börjar nysta i ett tjugo år gammalt mord. Lyssnar du med lurar när det är sovdags kan det bli problem, det kan jag lova av egen erfarenhet. Du hittar den där poddar finns (under P3 Serie) eller så kan du lyssna direkt på hemsidan genom att klicka här.

.

.

.

1. Filmspanarträff imorgon!

Det är mitt i juli, mitt i sommaren, mitt i semestrar och annat jox men ingenting stoppar Filmspanarna, imorgon är det nämligen dags för årets sjunde filmspanarträff och den femtionde (!) sedan starten. Jojjenito väljer film, frågan är vad han gillar bäst: magrutor från Södermalm eller dansk ångest?

.

.

8 svar på ”Fredagsfemman #232”

 1. 5. Go for it!
  4. SVENSK film på TV4??!??! Hahahahahahahahahahahaha! Glöm inte upplysa om speltiden på fyra timmar…hahahahahahhahaha
  3.Kul! Hoppas Hoppas då alltså.
  2. Det där har jag minsann hört talas om!
  1. Have fun! Jag såg magrutorna igårkväll…så där kan jag tipsa om en typisk sommarrulle. No more No less.

  Och ha som vanligt en attans go helg!

  1. Steffo:
   4. Asch, det är bara att bita ihop.
   1. Det bästa med magrutorna var att det blir dansk ångest som förfest! Halleluja vilken biodag! 😀

   Goooo helg!

 2. 4. Jag kanske ska stanna hemma och se den här istället 😉
  3. Dubbad är jag verkligen måttligt sugen måste erkännas. Uppföljare och allt det där…
  2: Den verkar ha blivit sjukt omtalad. Smart med dokumentärkänslan tycker jag, riktigt trevlig var den
  1: Yay 🙂

  Trevlig fredag så ses vi!

  1. Sofia:
   4. Neeeeeeeej……
   3. Men det vore ju så himla snopet att ha chans att se den där men ändå ”tvingas” välja bort den…Som med Insidan ut. Det blev ju lite tokigt med den.
   2. Det kändes så himla verkligt, hela historien blev extra spännande och otäck på grund av att dokumentärkänslan var så genuin. Riktigt snyggt jobbat av alla inblandade.

   Vi ses imorrn!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.