Fredagsfemman #240

5. Vad tycker vi om Sveriges Oscarsbidrag?

Jahopp, då är det klart att det blir En man som heter Ove som vi skickar som vårat bidrag till Bästa Utländska Film på Oscarsgalan 2017. Världens bästa utländska filmer (alltså sett från USA:s synvinkel) ska kivas om dom endast fem platserna som det finns att tävla om. Frågan är nu, vad tycker vi om valet och har Ove en chans i sammanhanget? Vad tror du?

.

.

.

4. The Blacklist

Ja jag är sist på bollen IGEN när det gäller TV-serier men jäklar i min lilla låda va bra The Blacklist är! James Spader är långt ifrån den där 90-talshottin han en gång var, här är han mer Hannibal Lecter men utan Chiantin. Första säsongen käkade jag nästan upp på en dag och nu kör jag vidare utan att ha foten i närheten av bromspedalen för det här är en serie jag snabbt blev beroende av. Hösten kan va räddad (och serien finns på Netflix)!

.

.

.

3. En av dom starkaste premiärhelgerna på bio – i år.

Idag har den spanska filmen Vänner för livet premiär. OCH Suburra (som jag skrev om igår) OCH den svenska Den allvarsamma leken (min recension kommer på måndag) OCH Clint Eastwoods biopic Sully med Tom Hanks i huvudrollen OCH Nick Cave-filmen OCH hajfilmen The Shallows som jag sett fram emot så länge! Och vet du, jag har faktiskt redan sett den och recensionen kommer lite senare idag. Jag kan dock inte tänka mig ett bättre helgtips än att köpa sig en biobiljett, eller två.

.

.

.

2. Mascots!

Det här är en film vars trailer får mig att börja gråta. Alltså, jag är så LYCKLIG över att den här filmen finns – och att den kommer direkt till Netflix. Christopher Guest är lite av min husgud efter filmer som A mighty wind, Best in show, Spinal tap, Waiting for Guffman och For your consideration, underbara komiska filmpärlor! Och HELA skådespelarligan som är så välkända i dessa filmer är tillbaka också. Och nu börjar jag böla. Igen. Fy fan va braaaaa!!

.

.

.

1. Snacka om film fyller 1 år!

Imorgon är det ett år sedan första nervösa avsnittet av min och Steffos podcast Snacka om film såg – och hörde – dagens ljus. Fy tusan va vi var skakiga då och det var så otäckt att höra sin egen röst. Jag vet inte hur många gånger jag tänkte ”men vem ÄÄÄÄÄÄ det som pratar???” när avsnitten skulle genomlyssnas. Nu har jag vant mig vid Steffos röst (haha) – och även min – och tur är väl det för imorgon ska nämligen ettårsavsnittet spelas in med och framför en förhoppningsvis engagerad publik. Det ska bli SÅ HIMLA KUL! Och jag avslutar på ett totalt ojantigt sätt genom att säga GRATTIS till både mig och Steffo och podden. Bra jobbat av oss, tycker jag!

17 svar på ”Fredagsfemman #240”

 1. The Blacklist är helt jävla otroligt bra, det bästa som går på TV för tillfället om man frågar mig. James Spader en underbar skådespelare. Om du inte redan sett det rekommenderar jag att du ser Boston Legal, där är han briljant!

  1. Pappan:
   Jag har inte sett Boston Legal, frågan är om man inte bör vänta med den några år när The Blacklist väl är sedd….tänker att det kan vara svårt att se honom i nån annan roll än Reddington?

   Mitt enda lilla krux med serien är att det är så satans många avsnitt per säsong. Lyxigt, javisst, men nästan onödigt många.

   1. Rollerna skiljer sig åt så det är inget man tänker på, men det kan ju vara en bra idé att vänta ändå så att du får din ”fix” när det inte finns mer Blacklist.

    Sen är det ALDRIG onödigt med fler minuter av James Spader i TV-rutan. Aldrig.

    1. Pappan:
     Det sista du skrev är verkligen sant. Han känns som en underskattad skådis på nåt sätt, som om han hade sin storhetstid ”bara” på 90-talet trots att det verkligen inte är så.

 2. Tveksamt om den blir nominerad, jag har en känsla av att filmerna i den kategorin ofta är av det lite tyngre slaget. Typ Ida och Jakten.

  Japp, bra jobbat av er — Grattis!!!

  Trevlig fest-helg. Jag har väl ett visst ansvar i det tänker jag mig 😉

  1. Sofia:
   Jag tänker också lite så. Den har liksom inget ”tungt” att berätta, annat än att det finns sura gamla gubb-hundar som ibland till slut lär sig att sitta, men det är knappat något nytt i filmsammanhang. Men kanske att den hamnar liiiite på plus nu när det gått upp på biograferna over there. A man called Ove.

   Tack för grattiset! Vi ses snart! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.