Fredagsfemman #245

14 oktober, 2016

5. Maskotarna!

Jag har skrivit om filmen här förut på fredagslistan men det tåls att upprepas och speciellt nu eftersom jag har goda nyheter. IGÅR hade nämligen Mascots premiär på Netflix så nu ska det bara vara att titta på filmen. Och jag som har en hemlig fobi för sånadär utklädda människor i fluffdräkter. Aja, den är kanske inte så hemlig längre men jag avskyr dom som pesten. Kunde inte ens äta lunch i personalmatsalen på Grönan när jag jobbade där, inte när Tivolina hade lunch samtidigt.

.

.

.

4. Glöm mig – nä inte en chans!

Många glas på bordet, halvdruckna vinglas, drinkglas med isbitar, mamma rullar en cognac-kupa med ena handen, hon gör det så elegant, den mörka vätskan ser ut som kiss från en sjuk människa.” Att läsa Alex Schulmans bok Glöm mig gör mig förbannad. Jag vill kunna skriva som honom. Han är helt jävla genial när det kniper!

.

.

.

3. Att fastna med David

Jag skulle egentligen sova men så hux flux hade jag klickat in mig på dokumentären om David Lagercrantz på SVTPlay, den som handlar om cirkusen kring skrivandet av Millenium 4. Bra skit. Intressant man. Snygg film. Och otroligt härligt att han är så öppen med sina tillkortakommanden. Han känns så mänsklig. En timme som bara swishade förbi och det var värt att offra lite nattsömn för att se klart den. Länk till filmen här och den går att se ända till september 2017!

.

.

.

2. Sofias galna zombietema

Alltså, klå det här om du kan! Sofia skriver om zombiefilmer varje dag HELA oktober och SOM hon gör det. Jag tycker ALLA som någon gång sett en zombiefilm, är intresserad av zombiefilm, inte har en aning om vad en zombiefilm är för nåt, är fanatiska fans av zombiefilm, ja alla som tror sig vara en zombie eller är rädd för zombiesar ska klicka sig in på Sofias blogg och läsa hennes geniala analyser av allsköns zombiefilmer. Det är både kända och såna du garanterat knappt visste fanns. Hon lägger dessutom till “zombietyp, omfattning, vapen och fristad” som extra parametrar vid varje film, förutom sedvanligt betyg. Här hittar du Sofias blogg.

.

.

.

1. Filmspanarträff!

Imorgon är det dags! Härligt med en redig filmspanarträff igen, det var länge sedan nu, hela två månader. Och det är Joel som väljer film och Joel kan man lita på. Det kommer bli en mysig träff imorgon. Vi ses, filmspanare!

.

.

{ 8 comments… read them below or add one }

Pappan oktober 14, 2016 kl. 14:38

Ekar dina ord om Sofia, önskar att jag hade den orken samt kunna hålla intresset uppe så länge för en typ av film en hel månad.

Svara

Sofia oktober 14, 2016 kl. 15:24

Kul att ha dig med på tåget! Även om jag inte såg alla i ett streck tyckte jag nog att det gav mervärde att se dem ganska tätt inpå varandra. Bra när man har dåligt minne 🙂

Svara

Fiffi oktober 15, 2016 kl. 08:41

Pappan:
Jag kan bara anta att det tagit ett bra tag att skriva ihop ett tema som Sofias zombiedito. Alltså, att filmerna kanske är sedda och recensionerna kanske skrivna under en längre tid än just denna månad 😉

Svara

Sofia oktober 15, 2016 kl. 08:51

A summer vacation well spent 🙂

Svara

Sofia oktober 14, 2016 kl. 15:23

2: Ojoj, vilken ära — en puff på Sveriges bästa filmblogg. Tack!! Det värmde bättre än 80%-ig strohrom i en hes hals 🙂
1: Yay! 😀

Ha en bra fredag så ses vi

Svara

Fiffi oktober 15, 2016 kl. 08:42

Sofia:
2. Du är så värd puffen och var nääääästan uppe och sniffade på
förstaplatsen faktiskt 😀

1. Vi ses snart.:)

Svara

filmitch oktober 14, 2016 kl. 19:42

Trevlig helg
Hälsa alla imorgon.

Svara

Fiffi oktober 15, 2016 kl. 08:43

filmitch:
Trevlig helg till dig med! Jag hälsar 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: