THE BOSS

Kvinnor kan och tjejer kan och flickor kan! Det är vad den här filmen vill visa på ett roligt sätt, antar jag.

Melissa McCarthy spelar Michelle Darnell, en företagsledare med missanpassade social skills, dryg och jävlig med noll koll på sina anställda – och kanske framförallt sin allra närmaste medarbetare Claire (Kristen Bell). Det går bra för Michelle, hon tjänar storkovan men hon gör det genom att sparka nedåt. Drygt, fult och allt annat än schysst alltså och en dag får Claire nog och säger upp sig. Samtidigt uppdagas en hel del fifflerier och Michelle åker dit, blir av med hela bolaget och därmed också all sin makt och inflytande.

Det här är den andra komedin för året där hembakta kakor spelar en del av huvudrollen (Bad Moms är den andra) och det är den andra komedin för året där Kristen Bell är bra (Mad Moms är den andra) och den andra komedin för året där Melissa McCarthy är okej (Ghostbusters är den andra). Peter Dinklage har (som vanligt) förmånen att få en kul och lagom stor biroll i vilken han självklart kan briljera.

För mig är The Boss ingen solid komedi, den skriver mig alldeles för mycket på näsan med sitt ”kvinnor kan”-budskap och det mesta i filmen blir too much efter ett tag. Trevligt för stunden, lite för högljutt OCH jag retar mig som FAN på Melissa McCarthys turtleneck under hela filmen. Vem har såna tröjor??? Har hon det för att dölja halsen och därmed också en eventuell dubbelhaka eller vad? För mig känns denna enkla lösning för att få ett smalare ansikte som en ytlig motvikt till allt som egentligen är bra tänkt med filmen. Sunkig bismak liksom. Och totalt onödigt.

4 svar på ”THE BOSS”

 1. Såg om första säsongen av Gilmore Girls för ett tag sedan och blev lite sorgsen — Melissa är så himla bra där! Det känns som om hon blivit väl hårt typecastad i sina filmroller som bara högljudd och jävligt jobbig.

  Och jag gissar att det ska vara en referens till Bad Moms även i samband med Kristen Bell? 😉

  1. Sofia:
   Hon är så himla bra att det är lätt att bli ledsen över att hon bara castas i samma typ av roll heeeela tiden. Hon kan ju så jättemycket mer än att bara vara den ”tjocka roliga”.

 2. Melissa McCarthy är en av mina ”nya” favoriter, men jag håller med om att hennes sorters roller börjar tappa stinget lite. Dom ändrade ju om hela myspysiga komediserien Mike & Molly så att hennes karaktär blev mer sådan som i hennes filmer.

  1. Pappan:
   Precis som jag skrev här ovan hos Sofia, det är ju för segt om hon bara castas i samma typ av roller hela tiden, det blir lätt så enahanda. Även om hon ÄR bra så känns det som att man sett det förut. Hon har liksom hamnat i samma fälla som Rebel Wilson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.