Fredagsfemman #262

5. Bonusfamiljen

S å OTROLIGT bra alltså! SVT levererar – igen! Snyggt jobbat Clara Herngren, Felix Herngren, Calle Marthin och Moa Herngren som skrivit ett manus som är så obekvämt och tragikomiskt att jag ler och vrider mig som en daggmask i soffan samtidigt. Och samtliga skådespelare är castade in perfektum!

.

.

.

4. Nu har SF plockat bort en fin film igen

Loving skulle ha haft premiär i dagarna men är nu borttagen från SF´s hemsida och glädjen över att allmänheten för EN GÅNGS SKULL skulle kunna få se en Jeff Nichols-film på bio grusades – IGEN. Vad är problemet, SF? Jag fattar inte. Loving är dessutom Oscarsaktuell, det borde väl vara anledning nog att åtminstone låta den gå några veckor? Närå. Inte det inte (Min recension av Loving kan du läsa här på måndag).

.

.

.

3. Mellon är igång!

Imorgon är det årets andra deltävling i Melodifestivalen och som alla andra år tycker jag det här är fantastisk lördagsunderhållning. Jag blir glad när det är bra, jag blir fanimej lika glad när det är dåligt och jag tycker det är MYS mest hela tiden. I´m a svennebanan and I´m proud.

.

..

.

2. Filmspanarna fyller 5 år!

Imorgon smäller det, imorgon är det fem år sedan Filmspanarna tog sina första stapplande steg mot en biograf och såg en film tillsammans. Fem år, det är kaxigt! Det är lång tid! Och det är SUPERKUL att det här lilla filmbloggargänget fortfarande är alive and kicking både på våra bloggar och ute i den riktiga världen.

.

.

.

1. Brynolf & Ljung!

Nu har jag varit beroende av Brynolf & Ljung sedan juldagen. Jag har sett samtliga klipp som går att hitta på Youtube och jag har sett avsnitten på TV4Play på repeat. Men nu, nu jävlar får det vara nog, nu orkar jag inte längre. JAG VILL FATTA HUR DOM GÖÖÖÖÖR!!! Så nu i helgen är min förhoppning att jag, sittandes i orkesterdiket på deras föreställning, ska klura ut hur fan det går till! Jag ska tvätta glasögonen, slipa linserna och ta med kikaren för jag inser att det här kan bli kvällen då jag antingen får lugn i själen eller hamnar på psyket.

.

.

14 svar på ”Fredagsfemman #262”

 1. 4. Det var väl för många smultronställen samtidigt. Så kan man inte ha det.

  2. Alltid en högtidsstund. Nu känner man historiens vingslag, som vore man Jackie nyanländ i Vita huset.

  1. Carl:
   4. Många smultronställen ääääre just nu. Men synd att det alltid är Jeff Nichols som får stryka på foten…
   2. Visst är det! Och vilken FILM vi såg. Det blixtrar i ögonen fortfarande.

 2. SF, våra vänner i vått och torrt!

  The Filmspaners 5 år! Det skojar man inte bort!

  Trollisar! Hoppas nu dårå att din nyfikenhet stillas ordentligt. Du får se till att bli ”uppbjuden” som försöksperson! 😉

  Trevlig helg!

  1. Steffo;
   Nu skyllde jag visst på fel ”person” men SF blir tyvärr the messenger, den man inte ska skjuta men ändå gör…

   Hehe. Om inte jag hamnar på scen så hoppas jag att någon mig närstående får gå upp. 🙂

 3. Beslutet att inte visa Loving ligger dock hos distributören UIP, det är alltid distributören som har sista ordet och de valde att dra tillbaka den (fick aldrig något tydligt besked om varför dock, när jag frågade om det). Men jag tycker det är minst lika tråkigt, sett fram emot den länge!

  1. Borde inte syftet för en distributör vara att göra sina filmer tillgängliga snarare än att gömma dem? Känns som att de överarbetar lite.

   1. Martin & Carl:
    Jag fattar inte hur UIP tänker i det här fallet, varför tror dom inte att Jeff Nichols är en regissör intressant nog för den svenska marknaden? Filmen är ju dessutom oscarsaktuell… Det känns luddigt och tråkigt alltihop.

 4. 4. Jag säger som jag alltid säger. Det är *distributören* (UIP i det här fallet) som valt att inte köra filmen i Sverige. SF kan inte göra så mycket.

  2. Vi ses! 🙂

   1. Jojjenito & Filmitch:
    Exakt…det är tyvärr så det blir när filmerna inte blir tillgängliga på ett bättre sätt. Och jag tror att många skulle vilja se den på stor duk precis som alla andra av hans filmer OCH många andra som bara ”försvinner” hur stora snackisar dom än är.

 5. 4 Pfft det är väl ingenting som det ser ut så kommer inte Trainspotting komma till Karlstad men jag väntar med att rasa – hoppet är det sista som lämnar en.
  3 Härligt 😀
  2 Hälsa alla så gott
  Ha en go helg med sång o dans samt Pontares skägg.

  1. filmitch:
   4. Va? Inte ens DEN filmen? Karlstad är ju ingen byhåla direkt men den verkar behandlas som en sån.

   Pontares skägg skämtar man inte bort! Inte David Lindgrens mellanakt heller 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.