Fredagsfemman #275

5. 88-tävling i podden

I veckans avsnitt av Snacka om film pratar jag och Steffo ENKOM om filmer från världens bästa filmår, dvs 1988. Vi har även kastat in en musikalisk tävling i podden som ger dig en chans att vinna världens bästa film genom alla tider på blu-ray! Den filmen kom givetvis 1988. What else. In och lyssna nu, lyssna och gnugga geniknölen för att höra vilka filmer dom fem tävlingslåtarna kommer ifrån.

.

.

.

4. Dokumentärserien om Kevin

På SVT visas nu en dokumentärserie i tre delar som heter Fallet Kevin. Den handlar 4-årige Kevin som hittades död i Arvika 1998 och pojkarna Robin och Christian, då 5 och 7 år gamla, som dömdes skyldiga till mordet. I kölvattnet av dokumentära TV-serier som Jinx och Making a murderer, podcasten Serial (och andra rättegångspoddar) känns det här verkligen som en SVT-vinkling av ett klurigt mord som innefattar en hel drös med frågetecken. Ledsamt på så många plan. Och sevärt. Titta på avsnitt 1 och 2 här. 3:an kommer på onsdag.

.

.

.

3. Nedräkningen fortsätter

Nu är det bara dagar kvar. På onsdag har Alien: Covenant biopremiär och imorgon och på söndag blir det genomgångar av Alien 3 och Alien: Resurrection här på bloggen. Sen är jag redo. Jätteredo. Kan det vara som så att jag är FÖR redo?

.

Inte va?

.

.

.

2. #backaapelsinchokladen

Efter att den (av mig) extremt omtyckta apelsinchokladglassen fick det lilla drevet efter sig på Instagram häromdagen (läs om den svåra mobbingen här) gick Filmspanar-Cecilia in och drämde näven i borden med hashtaggen #backaapelsinchokladen. Sällan har jag känt mig mer tillfreds i själen. Vilka människor vore vi om vi inte står upp för dom lite mer svårsålda och flersmakiga glassarna i samhället? Vem vill bara ha rensmakiga glassar? Vi vill väl ha en mix? Hörde jag ett svagt ja därborta? Kom igen nu, ge mig ett JAAA. #backaapelsinchokladen NUUUU!!!

.

.

.

1. Eurovision Song Contest

Hur SVT kunde vara så korkade att dom la ner programmet Inför Eurovision övergår mitt förstånd. Jag tror det är fler än jag som behövde dessa program för att komma i stämning och för att göra Eurovision-semifinalerna OCH finalen till dom snackisar programmen förtjänar. Men nä, icke sa Nicke. I år får man helt enkelt komma i stämning på egen hand. Imorgon är således FINALEN som i år avgörs i Kiev och Christer Björkman är anställd som tävlingsproducent därborta i Ukraina. Jag kommer givetvis sitta som klistrad framför TV:n och tooookheja på Moldavien! Orka med alla dessa skränande wailande brudballader. Nä, HEJA MOLDAVIEN – och kläderna på Israels bakgrundsdansare.

16 svar på ”Fredagsfemman #275”

 1. 5: Taskig planering den här veckan, har inte hunnit lyssna än. Men ska 🙂
  4: Är inte risken stor att den typen av genomgångar kan kännas lite snaskiga?
  3: Ska ses på onsdag!
  2: Har inte reflekterat över denna smak, Romerska bågar är ingen jättefavorit. Men det kan ju bero på att chokladen i dem är rätt undermålig…
  1: Have fun 😉

  Trevlig fredag

  1. Sofia:
   4. Jo den risken finns absolut.
   2. Du får testa! ????
   1. Vann rätt låt, vad tycker du? ????
   Hoppas du får en skön söndag!

 2. 5. Den vill jag vinna!
  3. Du laddar inte med Prometheus?
  2. Råder inte konsensus kring att detta är en av de bästa smakerna? Världen upphör aldrig att förvåna.
  1. Helt enig om att Inför-programmen är nödvändiga, trots att kvaliteten gått spikrakt nedåt. Det är väl inte överdramatiserande att påstå att Eurovision är viktigare än på ett par decennier när EU börjar spricka i fogarna. Jag behöver wailande brudballader för att fortsätta känna samhörighet med kontinenten. Utan konkurrens statstelevisionens viktigaste uppdrag alltså.

  1. Jag menar förstås att jag behöver en kroatisk Smeagol/Gollum-duett med Pavarotti/Gary LeVox och rumänsk joddel-rap.

   1. Carl:
    5. Det är fritt fram att försöka ????
    3. Nix, inte denna gång.
    2. Det trodde jag också. Trodde det var en gängse uppfattning. ????
    1. Håller med, den där tävlingen ÄR viktigare än många slentriandissare vill göra gällande. Det är EU nedkokad till musikalisk krambjörn och det är fint.☺

 3. Arrgh. Glassincidenten! Hur kan jag glömma!?? (kan man ge apelsinchokladen ännu en chans i försommarn..??) 😉

  Risken är man peppar upp sig FÖR mycket på Scott/Alien (lex Prometheus..), men den måste ses naturligtvis!

  Alltså, jag försökte ge Big Mellos semifinal nr 2 ett par minuter häromkvällen…men det gick banne mig icke! Skamligt uselt och hopplöst förlegat! Damn! Och jag som var en Mello-kille under bra många år…

  Trevlig Helg dårå!! 🙂

  1. Steffo:
   Du kan ge apelsinchokladen hur många chanser som helst, till slut kommer du vara beroende ????

   Uselt och förlegat? Vad menar du nu? ????????????

   Trevlig söndag!

 4. 1 själv har jag aldrig sett det programmet – för är det live direkt – fusklyssnar inte ens på Spotify. Portugal var en värdig vinnare men joddelrappen växer.

  1. filmitch:
   Jag tycker Portugals låt var fin. Om den varit med i en Disneyfilm. Här kändes den alldeles för loj och intetsägande, mycket härligare när en riktig partylåt vinner 🙂

  1. David:
   Haha, nej inte speciellt bra. EN toppenlåt, 22 ballader och Robin Bengtsson, typ. En smula överdrivet men i princip sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.