Fredagsfemman #281 – JAG ÖNSKAR DIG EN MUSIKALISK OCH GLAD MIDSOMMAR!

5. Nu börjar sommaren!

Nu börjar sommaren, ska vi enas om det? Ljusare än såhär blir det inte, inte grönare heller. Sommaren och semestrar ligger framför oss och med det förväntningar på denna årstid som ska tanka oss för mörkare och dystrare tider. Vi börjar därför dagens fredagsfemma med den ULTIMATA partylåten, en låt som kan få vilken dansfobiker som helst att rycka på benen och en låt som många många måååånga kommer få ynnesten att se live i sommar runt om i Sverige. Jag vet att jag är tjatig men bättre än Håkan Hellström live blir det inte på svenska (och klippet är en lång variant från förra sommaren men jag kan inte låta bli, börjar fan grina när jag ser det)

.

.

4. Får du chansen på en andra generation – ta den!

Ett av mina svenska favoritband är Andra Generationen. Att sitta i en varm bil och lyssna på balkanmusik med nerdragna rutor DET är verkligen sommar för mig. Det här bandet brukar spela lite här och där (speciellt runt Göteborgsområdet) och får du chansen att se dom live – ta den! Jag har sett dom fyra gånger och det är verkligen fyra konserter som gjort mig fullproppad på energi OCH jättesugen på att se alla Emir Kusturicas filmer.

.

.

3. Sommar = Synthkärlek!

Ett av banden jag ska få se lite senare i sommar är Erasure och det är med sån kärlek, glädje, lycka och spring i benen jag kan konstatera det. Jag trodde det var kört, jag trodde att det skulle bli en gång och aldrig mer (och den gången var i slutet av 80-talet, i Eriksdalshallen i Stockholm av alla ställen på jorden) men om en månad är det dags igen. Jag vill fira det med denna lilla sång som även är min absoluta Singstar-favorit. Fy fan vad jag prickar tonerna när jag tar i allt vad jag har! Andy Bell, hör du det! <3

.

.

2. När Robbie kallar kommer man!

För några år sedan hade jag en av mitt livs mysigaste semesterveckor när jag och barnen åkte på en en-veckas-roadtrip från Stockholm till Göteborg och målet var Robbie Williams på Ullevi. En vecka av äventyr, stopp på konstiga ställen, hotell, vandrarhem, bruna vägskyltar, glass, bad och knasigheter och sen hamnade vi i princip ända framme vid scenkanten när det väl var dags för konsert. Vilken vecka alltså, jag tror inte en vecka på vilken söderhavsö som helst hade slagit den. Sommar för mig är alltså väldigt mycket förknippad med Robbie Williams, både live och på diverse spellistor i bilen och så även denna sommar (även om jag inte behöver åka så värst långt eller länge för att se honom just denna gång. Och med Erasure som förband är konserten banne mig fulländad redan på förhand!).

.

.

1. En episk kväll i juni

Jag har en känsla av att det kommer bli en episk kväll just ikväll, min magkänsla säger mig det. Kanske den finaste junikvällen och definitivt den mysigaste midsommaraftonen på många år. Och alla som känner mig vet vad jag tycker om Lasse Berghagen. Han får därför kröna veckans lista med en av dom finaste sommarsånger jag vet. Glad Midsommar till dig! Hoppas du får en fin dag!

.

.

 

4 svar på ”Fredagsfemman #281 – JAG ÖNSKAR DIG EN MUSIKALISK OCH GLAD MIDSOMMAR!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.