Fredagsfemman # 48 – The Youtube Experience

4 januari, 2013

5. Skönt att julen är över.

Lika mycket härligt äkta som finns att insupa under julen (hemlagad mat, fint sjunga julsånger, köpta/huggna barrande granar) lika mycket plastigt otäckt smyger sig in från alla håll och kanter. Det gäller att sålla och det gäller att sålla hårt och ibland misslyckas jag. Då är jag glad att det är ett helt år till nästa gång.


4. Jag kan bara inte sluta!

Jag vet inte hur många gånger jag sett det här klippet men när ungarna börjar gnälla och sucka åt nåt som går på repeat då är det illa. Jag blir bara så jävla glad och det är sjukt kul att fuldansa!

3. Stå-upp-glädje

Jag mår bra av att titta på stand-up, både live och på andra ställen. Jag tycker om att skratta åt samhällskritiska komiker, såna som får mig att tänka efter och vrida på tankar både ett och två varv.

2. Äntligen ett nytt år!

Jag är inget fan av att se tillbaka, jag tittar hellre framåt och därför känner jag mig extremt glad för detta nya år. Den lilla gula hårbollen från Horton, Katie, hon är en av mina idoler. Det är fanimej obegripligt vad hon är för djur men det spelar ingen roll. Hon är halvgalen, luddig och spottar ut det som inte passar. Det skulle förvåna mig mycket om hon är en filur som lever i det förgångna. Jag gillar henne och 2013 ska bli mitt Katie-år.

1. Möjlighet att bli utbildad i nutidshistoria av sina barn.

Det går att lära sig mycket nytt av tonårsbarn om man bara tar sig tid att sätta sig och lyssna och när kan vara bättre att göra detta än på jullovet? Ganska ofta dyker det upp ord jag inte fattar, ord som definitivt inte finns med i SAOL (än) och då känner jag mig som en fossil. När jag ber dom visa roliga youtubeklipp så märker jag att ordet rolig kan ha många olika betydelser och väldigt få av dom stämmer med mina. Men här är ett jag gillar. Det är både smart OCH roligt – för ALLA åldrar. Tro´t eller ej.

{ 7 comments… read them below or add one }

Henke januari 4, 2013 kl. 10:10

Katie är härlig och skjuta-björnen videon var otrolig(t konstig)

Svara

Fiffi januari 4, 2013 kl. 16:23

Henke:
Björnfilmen är reklam när det är som bäst tycker jag 🙂

Svara

Pladd januari 4, 2013 kl. 12:57

Ja, björnvideon var sannerligen märklig. Men fyndig och genomtänkt.

Svara

Fiffi januari 4, 2013 kl. 16:23

Pladd:
Ja visst är den klurig! 🙂

Svara

filmitch januari 5, 2013 kl. 16:39

Last x-mas 🙂 och sista orden från sångfågeln var en aning oväntade!

Kan inte låta bli att kontra med denna video. Den överviktigtge mannen bara hänger på det kan kallas för spontan glädje!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gOfOIQ5ayzI

Svara

Fiffi januari 6, 2013 kl. 20:07

filmitch:
Ooooooj oj nämen gud vad jag behövde liten skämskudde nu men samtidigt skäms jag för det eftersom han ju bara var glad och ville dansa och klappa händerna lite. Och vem vill inte det ibland? 🙂

Svara

filmitch januari 7, 2013 kl. 15:36

Tycker han var ganska skön. De andra har säkert tränat i dagar för konstlad spontanitet så glider denna man in o stjäl showen genom att vara helt naturligt spontan 🙂 Men visst lite skämkudde.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: