Fredagsfemman # 52

5. Fifi Awards

För tredje året i rad kommer jag att liveblogga under hela Oscarsgalan. Jag kallar det ”Fiffi blogs Oscar”. Jag fick ett ryck och googlade detta och sprang på en ganska rolig grej: Fifi Awards. Det är ett pris som tydligen funnits i 40 år och har med dofter/parfymer att göra. Tänk vad man kan lära sig av detta intörnätt.

 

4. Community

Jag började innan jul och nu har jag ÄNTLIGEN tagit mig igenom hela första säsongen av dom vuxna knasbollarna som av olika anledning behöver återuppta sina studier. Jag har haft roliga och mysiga timmar framför TV:n. Tack för tipset!

 

3.The Master

Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams OCH Lena Endre. Det här är en film jag sett fram emot – mycketmycketmycket – och IDAG har den premiär. Så fort jag får tre timmar över ska jag springa iväg och se den.

 

 

2. Kathryn Bigelow

Idag har Zero Dark Thirty premiär, en film som jag tycker ALLA skulle se. En så EXTREMT välgjord film ser jag sällan och regissören Kathryn Bigelow går verkligen från klarhet till klarhet. The Hurt Locker var en bra film, den här är fenomenal. Vad månne det bliva härnäst? Och varför använder jag ett språk som inte ens Rasken skulle ta i sin mun?

 

1. Mellofokus.

Nu börjar den där tiden på året då en viss del av min hjärna – och hjärta – ställer om fokus från filmtajm till melodifestival. Imorgon är den första delfinalen och sex lördagar framöver vet jag exakt vad jag ska göra. Förutom nästa lördag. Filmspanarna – Mello? Mello – Filmspanarna? Hur ska jag gööööööra? Svaret är solklart.

18 svar på ”Fredagsfemman # 52”

  1. Joseph:
   Twitter är bra till mycket men det är väldigt mycket en envägskommunikation. Livebloggningen brukar resultera i att flera hoppar in och skriver när andan faller på vilket är hemskt roligt. Så det blir bloggeri 🙂

 1. 5: Tyvärr. Oscarsgalan är inte riktigt min grej. Dessutom kommer jag sova. Kanske om det du kört på Twitter. 😉

  3: Ser fram emot din tagning. Det är en spretig storslagen film som kan vara svårt att bli klok på.

  2: Ska se ZD0. Lincoln ligger före i kön dock. 😉

  1: Förstår inte frågan. 🙂

 2. 5. Det blir en Lionel Richie kväll 🙂 All night long 🙂 Filmitch hänger på då det inte blev twitter – där hade jag backat. Har även lyckats snikat till mig en ny dator på jobbet så maskinellt ska det funka.
  4. Ska jag spana in men kör just nu: Couplings, Six feet under, Boardwalk empire och It´s always sunny in Phladephia så jag väntar lite med att hugga en ny tv-serie.
  3. Efter There will be blood är jag ytterst tveksam om jag klarar av en Anderson film igen.
  2. Nope inget intresse alls.
  1. Yes stort intresse – imorgon har Aftonbladet en schlagerbilaga 🙂

  1. filmitch:
   Ska bli kul att ha dig med på tåget! Det är alltid roligare att se såna galor med sällskap 🙂

   Men? Vad? Är du inte sugen på Zero DarkThirty?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.