Fredagsfemman # 58

5. Molanders på SVT

Jag vet inte varför, men nånting får mig att titta på SVT-serien Molanders. Med sina 43-minutersavsnitt är dom perfekt sällskap under en lunchtimme och visst är det ganska småmysigt men det är också halvkonstigt. Vilken är egentligen målgruppen? Är det nån mer än jag som tittar på detta? Är det nån som blir klok på vad seriens syfte egentligen är?

 

4. Mellobajstwitter

Visst, Melodifestivalen är slut för denna gång och nu blir det inget musikaliskt fyrverkeri förrän i maj när Eurovison drar till Malmö. Men det är inte festivalen som sådan som hamnar på veckans fjärde plats, det är fenomenet mellotwitter. Det här är första året jag tittar på programmet med twitterfingret redo och jag har varit väldigt förvånad varenda lördag över hur många som säger sig avsky/hata Melodifestivalen men som ändå uppenbarligen tittar eftersom dom twittrar i realtid om allt dom ser. Bajstwittrar alltså. Snabba poäng om hur dåligt allting är. Aldrig någonsin något positivt. Jag tycker det är en väldig skillnad mellan att bajstwittra och att twittra om BÅDE ris och ros, det som handlar om engagemang, tyck och smak. Men ett tips till nästa år: Byt kanal. Det är inte 1956, det finns fler kanaler!

 

3. Våren är på väg!

Nu är det slut med lyxen att kunna titta på film på dagtid utan att behöva dra ner persienner och få smutsiga-fönster-panik. Men det är lugnt, alla årstider har sina plus och minus men vad gäller våren så är det värt allt jox i världen. Välkommen! Du är efterlängtad!

 

2. Girls

Jag som alltid säger att jag inte tittar på TV-serier får nog tänka om. Jag tittar ju på TV-serier, bara inte så ofta. Men Girls är en serie jag kämpat en del för att kunna ta till mig men efter tredje avsnittet damp poletten ner och nu är jag fast. Men maken till serie-hype var det länge sedan jag såg och kanske var det den som gjorde att jag var så skeptisk till en början. Däremot fattar jag inte grejen med TV-Cirkeln alls, programmet där Johanna Koljonen, Nour El Refai och Linnea Wikblad diskuterar veckans avsnitt av Girls direkt efter att det sänts på SVT. Tjejsnack om en tjejserie, eller vadå? Jag tycker att det skulle vara betydligt mer intressant om en kille OCKSÅ blandades in i gänget. Å andra sidan behöver jag ingen analys så det där extraprogrammet kanske inte är för mig i alla fall.

 

1. Vad härligt! Nu ska det pratas film igen!

Imorgon är det dags för mars månads filmspanarträff. Bio, middag och härligt filmsnack hela kvällen lång. Har du en filmblogg och är nyfiken på vad Filmspanarna är för något? Mejla mig (fiffi@fiffisfilmtajm.se) så ska jag förklara mer.

13 svar på ”Fredagsfemman # 58”

 1. 5. Japp, min mamma tittar på det på SVT Play varje morgon dagen efter det gått på TV, innan hon går till jobbet.

  4. Även mitt första år som twitterläsare. Tänker dock lära mig att inte gå in på en populär hashtag vid ett speciellt tillfälle om jag inte vill undvika hjärtklappning. Är det inte rasistiska och homofobiska kommentarer så är det en massa slask om att ”SVT borde göra något vettigt för pengarna” precis som om deras mål var att, mest av allt, göra alla vita kränkta män glada och nöjda…

  1. dan:
   Visst lär man sig sålla efter hand. På twitter – precis som överallt annars – finns det enormt mycket oväsentligheter som man gärna slipper om man kan.

 2. Underbart med fredagsfemman! Dels att det är Fredag, dels att det är… femman. 🙂

  5. Nej, aldrig hört, känner inte till. Tittar ju nästan inte på TV längre.

  4. har upptäckt annat, slapp Mello detta år

  3. Yipee! Livsandarna återvänder. Den allt för långa vintern släpper långsamt det isande grepen om min själ. Trea?

  2. Inte sett, men kanske borde?

  1. Yipee #2. Denna gång blir det afriskansk storfilm. Spännande!

  1. Henke:
   5. Det finns ingen större anledning till att titta på TV – ju, annat än SVT 😉

   3. Ja, det fick räcka med en tredjeplats. Kanske höjer den till påsk 😉

   1. Ska bli väldigt spännande att läsa och höra om biobesöket 😀

 3. 4: Det räckte som bra med att enbart läsa andras flöden för att tillfredsställa eventuella mello-behov
  3: Najs med ljus men det skulle gärna kunna få bli lite varm också
  1: Yay. Intressant filmutmaning är det minsta man kan säga

  1. Sofia:
   3. Lite d¨åligt med värme men bara åsynen av solen gör mig varm just nu 🙂

   1. Ja, verkligen! 🙂 Hade så gärna varit med!!

 4. Haha, känner mig träffad angående mellotwitter. Faktum är att jag gillade finalen, hoppas jag inte glömde twittra om det bara…

  Kul att du inte gav upp Girls! Tog ett par avsnitt innan det satte sig. Och håller med dig om tv-cirkeln – fattar ingenting.

  1. Plox:
   Det är mångamångamånga som kan känna sig träffade 😉
   Och visst, det är en rättighet att säga sin mening i alla lägen men när negativt ordbajseri används som nån typ av ”konstform”, jag blir bara trött…

   1. Jag är definitivt ännu mer träffad än Plox, men vill ändå försvara mig med att..

    Ja, jag är skyldig! Bättring till nästa år.

 5. Skulle våren vara på väg!? Här snöade det förra veckan. Börjar fundera på att flytta söderut detta är minst sagt för jävligt. Snön ska vara borta i god till att sommartden infaller. Basta!
  Skrattade däremot gott till kommentaren om twittren. Märkligt att se ngt man ogillar bara för att få klaga.
  Hoppas ni hade en trevlig filmspanarträff 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.