Fredagsfemman # 60 – Påskiga filmtips

5. Ägget är löst

Har du svårt att få till koktiden på påskäggen? Blir dom antingen rinnande på gränsen till råa eller blir dom hårdkokta och blågröna? Oavsett vilket så finns det en hårdkokt äggfilmsaga att titta på för att få all del lediga tiden att kännas lite mer meningsfull: Hasse Alfredsons Ägget är löst från 1975.

 

 

4. Coneheads

Känner du dig som en äggskalle efter en påskhelg fullmatad med ägghalvor och chokladdragérade marsipanägg? Det är ingenting mot hur familjen Conehead känner sig – jämt.

 

 

 

3. Vem satte dit Roger Rabbit?

Vem kom på den här grejen med påskharar egentligen? Vad är det för konstigt påhitt? Skumharar, chokladkaniner, vad har det med Jesus död och uppståndelse att göra? Ledsnar du på att fundera på saker kan du istället se en film om en annan kanin som inte finns – Roger – eller en tjejkanin som du kanske önskar fanns – Jessica.

 

 

2. Eastern promises

Okej, det må vara långsökt för det ÄR ett N för mycket i filmens titel för att den egentligen ska passa in i temat (jag vet) men likväl, det är en sjukt bra film! Easter eller eastern, skitisamma. Se filmen!

 

 

 

1. Rapa-Nui

På påskdagen år 1722 landstiger den holländske sjöfararen Jacob Roggeveen iland på en liten okänd ö långt ute i Stilla havet som infödingarna kallar för Rapa Nui.  Kevin Costner har producerat och filmen är inspelad på Påskön. Kan det bli påskigare? Skulleintetrodet.

 

 

 

6 svar på ”Fredagsfemman # 60 – Påskiga filmtips”

 1. 5: Passande påskfilm, nattsvart 😉
  4: Har faktiskt inte sett, och har väl ingen större längtan efter det heller
  3: Underbar!
  2: Skulle nog behöva se om, för i nuläget är minnet mest ”ok”…
  1: Har aldrig sett, är den bra?

  Önskar dig och de dina en (efter omständigheterna) så trevlig påsk som det bara är möjligt! Mer choklad och ägg än Jesu lidande.

 2. 5: Inte sett. Kan vara värd att se för tidsresan.
  4: Inte sett. Ser hellre Conan Barbaren. 😉
  2: Haha, my kind of krystad ordkoppling. 😉
  1: Ah, den här filmen ska jag tipsa mina föräldrar om. De har nämligen varit på Påskön. Tack för tipset. Verkar iofs vara riktigt tråkig. 😉

  Ha en så skön och avkopplande påsk som det bara är möjligt. 🙂

 3. Från de mest oväntade håll får man fakta. Katrine Kielos upplyste mig om att påskharen kommer från Tyskland där haren var en frukbarhetssymbol för ngn hednisk gudinna och man kopplade ihop detta med äggen (en annan frukbarhetssymbol) och se där: Påskharen.
  Hoppas din påsk har varit så bra den kunnat vara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.