Fredagsfemman # 61

5. Livet i ordspråk

När det inte riktigt finns tid att se film på det sätt jag är van vid får jag liksom tänka om. Högen av ska-se-filmer växer men jag väljer att inte se det som ett stressmoment utan som ett härligt stort paket som jag kommer att få öppna så småningom. För precis som att ordspråket ”det som göms i snö kommer fram i tö” stämmer (vilket jag med glädje ser överallt just nu) så är även mitt nya påhittade ”även den understa filmen i högen kan vara en pärla” helt sanningsenlig.

 

4. Not-so-happyfejs-biohelg

Just den här veckan är det ganska lamt på biopremiärsfronten och det känns som att jag har sett dom flesta ”måstefilmer” som går på bio, i alla fall dom som en 14-åring vill se. Så just den här helgen ska jag och sonen ha en biodag. Han drömmer om Hansel & Gretel: Witch Hunters 3D, The Host och Jack the Giant Slayer. Det gör inte jag. Jag vill se Croodarna.

 

3. Ah-ah-aaaah sommartiiiiiiid.

ÄNTLIGEN!

 

 

 

2. Mama

Nu går den på bio, Mama, filmen jag väntat så länge på. Så typiskt bara att pressvisningen var i precis samma veva som den verkliga döden var så påtagligt och personligt nära mig, jag klarade helt enkelt inte av att gå. Jag vågade inte lita på mina ”det-är-bara-på-film-känslor”. Jag vill hemskt gärna se den på bio men jag tänker inte gå ensam, det har jag bestämt mig för (och nej, sonen varken vill eller får se den).

 

1. Ulf Malmros filmdagbok på Instagram

Snart börjar Ulf Malmros nya film Min så kallade pappa spelas in. På Instagram kan man följa arbetet med filmen via en filmdagbok där Ulf med bilder och text låter oss följa med genom hela arbetet. En jättekul idé tycker jag, både för att göra reklam för filmen och ge oss filmintresserade en hel del matnyttig bakom-kulisserna-information. Så HOPP in på Instagram och följ umalmros ögonaböj. Vera Vitali spelar huvudrollen tillsammans med Mikael Nyqvist (på bilden medelst tandavgjutning).

9 svar på ”Fredagsfemman # 61”

 1. 4. Få sonen på andra tankar bums! innan det är försent.
  http://filmitch.wordpress.com/2013/03/29/hansel-gretel-witch-hunters-2013-usa/
  3. Härliga tider! Kommer att firas på måndag iom veckans låt fast musikaltemat hos mig o Sofia kan också ses som en liten sommartidshyllning.
  2. Fullt förståeligt och med tanke på filmens tema gjorde du ett klokt val att inte se den Fiffi – såg filmen igår och tänkte under filmen på att du eventuellt hade sett den på pressvisningen och fick ett sting av bekymmer över hur du skulle ta den.

  1. filmitch:
   4. Tror jag har förhandlat bort just den. För få visningstider 😉
   2. Om du tycker på det sättet trots att du känner till min förkärlek för den genren så kanske jag ska ta mig en riktig funderare och faktiskt vänta ett tag med att se den.

 2. Då fick jag i alla fall svaret på om du såg Mama eller ej… Om du orkar vänta så kan vi kolla på den tillsammans när (om) ni kommer hit, för jag vill se den igen… men inte ensam.

  1. Brossan:
   Jag vet inte än om jag väntar eller om jag ändå försöker se den på bio. Kanske ångrar jag mig om jag inte gör det. Kanske ångrar jag mig OM jag gör det. Fast jag har hittills aldrig tokångrat en enda film jag sett, ångra grejer ligger liksom inte för mig. Men har jag inte sett den innan vi kommer så ser jag den gärna med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.