Fredagsfemman # 71

5. Bronson Pinchot, var tog du vägen?

Han spelade Serge i Snuten i Hollywood och letade sig in i mitt tonårshjärta med sin helt fantastiskt snygga näsa. Han hade en liten roll i True Romance och i Före detta fruars klubb men så mycket mer av bestående värde har det inte blivit även om Imdb-listan över filmer och TV-serier han varit med i är lång. 2013 kan han stoltsera med rollen som The Beaver i filmen Kung Fu and Titties, en film som knappast lär leta sig in i dom finaste salongerna. Men hallå, vad hände? Du var ju bra. Du hade ju framtiden för dig. Bronson Pinchot, skärp dig. Kom tillbaka!

 

4. Hur många chanser ska en tråkig film få innan man ger upp?

Jag har hållit på att traggla mig igenom en speciell film i veckor nu. Den är inte jättedålig men tillräckligt ointressant för att jag ska somna ifrån den och behöva spola tillbaka varenda gång jag tittar. Hur många börja-titta-gånger borde en film få på sig innan man borde ge upp? När det gäller böcker ger jag dom hundra sidor. Är jag inte inne i boken då, bye bye. När det gäller en film har jag uppenbarligen en oändlig källa av tålamod. Är det vettigt egentligen?

 

3. Sommarbio, kanske det bästa som finns?

När solen skiner eller när det regnar. Ensam, med ett sommarlovssegt barn eller med en vän. När man har alldeles för lite kläder på sig och fryser under ventilationsblåset eller när man tagit på sig en extra tröja och håller på att svettas ihjäl. När filmen är precis sådär hjärndöd och välgjord som man önskar eller när det blev en stor gäsp. Sommarbio är alldeles underbart och jag har inte det minsta dåligt samvete att jag kryper in i biografmörkret några timmar en solig sommardag. Varför skulle jag ha det? Jag gör ju det jag tycker är det roligaste som finns och det är INTE att sola.

 

2. Sofia Coppola är tillbaka!

Sofia Coppola är lite som Woody Allen tycker jag. Även om filmerna hon gör inte alltid blir perfekta så har hon en imponerande hög lägstanivå. Ikväll har The Bling Ring premiär. Känns som en måste-ses-film.

 

 

1. Gröna Lundh

Idag blir det berg-å-dalbanor, langos, spöktåg, velande om jag ska åka Eclipse eller inte, glass i stora lass, Petter på scen, Nyckelpigan, Lustiga huset, Bläckfisken i solnedgång, chokladhjul och mysipys på min forna arbetsplats från dom öppnar tills dom stänger. Med åkband, linser, kalasbyxor och ett helt gäng både stora och små människor som jag tycker om. Snälla, inget spöregn nu bara!

17 svar på ”Fredagsfemman # 71”

 1. 5. Ja herregud vad hände med HONOM?!
  4. Nyfikenheten är som vanligt ASSTOR när du skriver sådär! 😉
  3. Sommarbio är KANONERS!
  2.Märkliga filmer, men INTRESSANT kvinna.
  1. Dottern var på skolresa dit förra veckan. Hon åkte Eclipse. ”SKITLÄSKIGT” är rapporten! 🙂

  Och som vanligt….*wait for it*….GO HELG!!

  1. Steffo:
   4. Inte så mycket att vara nyfiken på tyvärr, det blir nog ingen supersågning även om den var bra seg. 😉
   1. Jag gillar inte ens den lilla slänggungan så jag är tveksam faktiskt. Men vi får se. Eclipse när det åskar måste vara en höjdare 🙂

   Go helg!

 2. 5. Tycks ha blivit mycket TV för Bronson. Lite spännande är det att man så omedelbart känner igen honom trots att man sett honom i så få filmer.
  4. Nej, det är inte vettigt.
  3: Bio är alltid trevligt, oavsett årstid. Sommarbio kan ibland bli lite väl kylslagen.
  2. Jag är inte lika imponerad av hennes lägstanivå. Men då har jag iofs inte sett LiT
  1. Årlig tradition?

  Trevlig fredag på dig!

  1. 4. Tack för att du skriver det. Jag misstänkte att så var fallet 😉
   2. Har du inte? HAR DU INTE??? Vad härligt att du har den kvar. 🙂
   1. Meningen är att det ska bli en sådan från och med nu. 🙂

 3. 4: Ja, det är vettigt. Och apropå det som kom jag på att jag fortfarande måste se klart The Fall av Tarsem Singh som jag somnade ifrån för ett halvår sen. Tack för påminnelsen. 😉
  2: Sophia? Sofia! 😉

  Ha det bra på Grönan! 🙂

   1. Haha, ja, jag SKA se den. Snart. 😉

    Förresten, Sofia, Sofia Sofia. Inte Sophia. Jag blir blind snart om jag läser det en gång till. Jessica skrev så på Twitter också och jag måste stämma i bäcken här känner jag. 😉

 4. 4. Själv ger jag en bok en sida – det brukar räcka för att veta om jag kommer läsa den eller inte. Filmer ger jag en halvtimme.
  3. Älskar sommarbio och i år finns det många gobitar 🙂
  2. Har inte sett hennes senaste men gillar de andra tre. Favoriten är Virgin suicides.
  1 Gillar nöjesfält men tackar nej till karuseller då jag bokstavligen blir grön i ansiktet samt har svindel men som sagt gillar miljön och tackar aldrig nej till ett besök för att se andra åka.

  1. filmitch:
   4. En hel sida! Ingen pardon alls alltså. 😉 Det är ju betydligt mindre än en halvtimme för en film. Det är som om du skulle dissa en film innan det står ”Casting by” i förtexterna 😉
   2. Du tycker Vitgin Suicides är bättre än Lost in Translation till och med?

   1. Stämmer bra med liknelsen men jag känner direkt om språket och anslaget passar mig eller inte och det är ganska sällan jag haft fel. Bokens innehåll/handling spelar inte någon större roll det är som sagt språket det faller på.
    LiT är mycket bra men V.S är bättre – tycker jag.

  1. filmitch:
   Fasiken, det hade jag ju helt missat! Men inte nu längre! Tack för länken! Din favvolista är rätt annorlunda från min men det är alltid kul att se (höra) låtar på det här sättet, jag lyssnar liksom genom andras öron (hur det nu är möjligt) *flumdrutt*

 5. filmitch:
  Jag tänkte lägga upp min länk när Henke är klar med sin genomgång och/eller på nästnästa fredagsfemma fast den är ju inte superhemlig. Mejlar dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.