Fredagsfemman # 88

5. Yäääääy för streamingtjänster som funkar

Få saker gör mig så irriterad som streamingstjänster som inte funkar. Filmer som buffrar, program som ska laddas ner som inte funkar, krångligt med betalning, svårt att söka, dåligt utbud. Men streamingtjänster som FUNKAR gör mig lycklig ända in i benmärgen! Jag har ännu inte hoppat på Netflix, det känns som att jag är sist ut i norra hemisfären men jag har just nu fastnat för Viaplay. När det funkar så bra som Viaplay gör betalar jag med glädje månadsavgiften. Tänk den första som kommer på en Spotify fast med filmer och med samma gigantiska utbud. Spotify kostar 99 kr/mån. Jag betalar det gladeligen. ”Filmspotify” skulle kunna kosta bra mycket mer och jag skulle gärna betala det med.

.

.

4. Jag längtar så väldans mycket efter det här

Astrid Lindgrens bok Bröderna Lejonhjärta är en av mitt livs största läsupplevelser. Jag hade även boken på ljudband och jag lyssnade säkerligen på den hundratals timmar som barn. 1977 kom Olle Hellboms filmatisering av boken, jättespännande då såklart, hur skulle dom göra Katla? Men nu är buzzet i full gång inför remaken, filmen som enligt uppgift kommer att bli den dyraste i Norden genom tiderna. Tomas Alfredsson regisserar, Hoyte van Hoytema står bakom kameran och John Ajvide Lindqvist skriver manus. Mer än så vet jag inte. Jag vet bara att jag längtar. Och väntar. Och hoppas. Det kommer bli bra det där.

.

.

3. Nå?

Har du sett Hotell än?

.

.

.

.

2. Marvel´s Agents of S.H.I.E.L.D

Nu har två avsnitt av TV-serien Agents of S.H.I.E.L.D visats på Kanal5. Sablarns vad det är bra – tyvärr. Jag säger tyvärr enbart av EN orsak: reklamkanalshelvete. Jag AVSKYR reklampauser lika mycket som jag ÄLSKAR Marvel och jag står inte ut med reklam var tionde minut. Så hur bra Agents of S.H.I.E.L D än är så säger jag byebye för nu. Det finns ingen anledning att reta upp sig på saker jag kan undvika. Hej då Kanal5. Hej S.H.I.E.L.D på DVD-box när det nu blir.

.

.

1. Variety spådde rätt

För drygt tolv år sedan, i januari 2001, listade tidningen Variety tio regissörer värda att hålla ögonen på. David Gordon Green, Alejandro Gonzalez Inarritu, Christine Lahti, Daniel Minahan, Christopher Nolan, Dominik Moll, Jay Chandrasekhar, Andrew Dominik, Baltasar Kormakur och Lukas Moodysson. Dom två sistnämnda har regisserat filmer som har premiär idag: Moodyssons Vi är bäst! och Kormakurs 2 Guns (sen finns det ju ett par av dom andra på listan som det gått rätt så bra för också). En av dom aktuella regissörerna kommer jag grotta ner mig i imorgon. Då blir det en Tre om en med filmer av……..? He-he. My lips are sealed så länge. Och apropå lips are sealed så skulle det ha varit en annan etta på den här listan den här veckan men det får jag ta en annan gång. Kanske senare idag, kanske imorgon, kanske nån annan dag. Jag får nämligen inte säga nåt…än.

13 svar på ”Fredagsfemman # 88”

 1. Visste du att Agents of S.H.I.E.L.D även kommer ut på piratebay? Jäklar vad likt firefly det är (på ett bra sätt).
  Svårt att inte peppa på lejonhjärta alltså

 2. Angående streaming så har PPStream fungerat fin-fint sedan starten 2006, långt före Viaplay och allehanda streamingtjänster.
  Angående Bröderna Lejonhjärta är jag mycket skeptisk. Faktiskt. Det låter som att det skulle kunna bli helt fantastiskt. Men du vet ju vad man säger: ”Desto flera kockar”… Skulle gissa att den slår Mio min Mio med hästlängder, men jag tvivlar starkt på att det blir en så klockren träff som alla går och hoppas på.
  Angående S.H.I.E.L.D. har jag själv inte tid att följa serien och väntar också på bättre tillfälle att se den fokuserat och utan allehanda störningsmoment.

  1. David:
   Har aldrig hört talas om PPStream. Värt att kolla upp förstår jag 🙂

   Kanske blir Bröderna Lejonhjärta kock-undantaget som bekräftar regeln? Eller….förresten….är det fler kockar inblandade i den filmen än i nån annan? 😉

   1. 1. Då behöver du kunna kinesiska 😉
    2. Det är en samproduktion. Alltså många olika viljor som ska bestämma och försöka vara sams.

 3. 5. Jag kör Netflix då och då. Rätt nöjd.

  4. Jädrars vad spännande det var när man som småunge sprang på bio för att spana in hur Katla skulle se ut. Skrattchocken när jag för något 10-tal år sedan såg den scenen igen…sketchvarning typ. Annars bra saga som KAN bli bra i ny tappning. btw: min äldste son är döpt efter storebror Lejonhjärta. Bara en sån sak.

  2. Håller med dig om reklamen. Hatar´t! Faaast jag vill nog se den här..ändå.

  Ha en GoFredag! 🙂 (Fotbooooollllll!!!!)

  1. Steffo:
   Haha, nu tänkte jag ”heter han Skorpan???”. Sen tänkte jag att jag tänkte både fort och fel och nu är jag med i matchen igen.

   Jaaaaa!!! FOTBOLL!!! Kom igeeeen nu Sveeeeeerigeeeeee!

 4. Ang. SHIELD. Jodå första avsnittet var ok men jag började redan trötta under avsnitt två och avsnitt tre stängde jag av mitt i. Tack och hej.
  Agent Coulson är ok men resten av agenterna är ganska trista och jag står inte ut med de två ”engelska agenterna” de retar mig till vanvett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.