Hard candy

14-åriga Hayley (Ellen Page) har chattat med en kille på nätet några veckor och dom bestämmer sig för att ses på ett café. Killen Jeff (Patrick Wilson) visar sig vara mer man än kille då han är fotograf och arton år äldre än henne själv.

Hayley är en brådmogen och beläst ung dam med skinn på näsan och Jeff är till synes en belevad man med ett något överdrivet – och rätt otäckt – fokus på väldigt unga flickor. Hayley går med på att hoppa in i bilen och åker med Jeff hem.

”Inget är ditt när du släpper in en tonåring i ditt hem”, säger Hayley.

”Nu avslöjar jag ingenting mer”,
säger jag, för det här är en film jag absolut tycker att du ska se och helst med så lite bakgrundsinformation som möjligt i minnet.

Jag tyckte Ellen Page skulle bli den perfekta Lisbeth Salander redan när jag såg henne i Inception men efter att ha sett Hard candy blir jag nästan förbannad över att det inte var hon som blev vald till rollen. Hon är precis samma skådespelartyp som Noomi Rapace (trots att hon är rätt mycket yngre), hon är intelligent och fysisk och varenda stark känsla i världen ryms i hennes lilla kropp.

Patrick Wilson såg jag senast som pretty-boyen Roland i Pappa på burk och då trodde jag inte han kunde spela nåt annat än en äckligt stomatolleende och överdrivet glad renlevnadsman men SE så fel jag hade!

Hard candy är en spännande och ständigt aktuell thriller där ingenting är som det ser ut att vara, inga svar är givna och inga frågor så enkla att dom inte går att vrida runt ett par varv och det är definitivt en film som alla som internetdejtar borde se – både pojkar, flickor, män och kvinnor.

Här kan du hyra filmen om du vill.

13 svar på ”Hard candy”

 1. Oj oj oj. Det är inte för inte som man blir lite intresserad när du skriver sådär. Jag har hört att spoilers är en synd men jag vet inte jag. Bra text som vanligt. 🙂

 2. Ja, det ska bli väldigt spännande att se vart Ellen Page tar vägen och vad jag har sett av bägge tjejerna kan jag absolut hålla med om att hon känns betydligt mer fysisk än Mara Rooney. Tycker också det här var en trevlig liten thriller som bjuder på något utöver det vanliga i thrillersammanhang: förhållandevis djupgående funderingar kring rätt och fel.

 3. Babilooba:
  Spoilers är en synd när dom förstör hela filmen om man vet om dom.

  Det är ju inte som att det är dödsstraff på att berätta slutet i Pretty woman för det kan en halvdöd schimpans luska ut. Det är aaaaningens tristare att veta om vad dom händer i Sjätte sinnet eller Usual suspects(för att ta två exempel) innan man sett det själv. 🙂

 4. Sofia:
  Den sätter fart på många funderingar och det är rätt befriande att dom går bortom "det gamla vanliga" när det gäller denna typ av film.

 5. Hade lite svårt för filmen den var lite för teatralisk för min smak men den var välspelad och Ellen Page gillar jag. Snygg filmaffisch riktigt snygg.

 6. Tack för tipset! Låter intressant och jag ska definitivt se den. Är delvis inne i denna "sväng" just nu genom mitt examensarbete.

 7. @BRC: Nu blir man ju riktigt nyfiken på sagda examenarbete. Vad är svängen — riktigt unga flickor, pederaster, bensaxar, Patrick Wilson, godis? Please, spill the beans. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.