JULIET, NAKED

Du vet när man börjar titta på en film och man redan efter några minuter känner att ”FY FAAAAN VA BRA DET HÄR ÄR, LÅT DET ALDRIG TA SLUT!” SÅ bra är Juliet, Naked.

Jag visste ingenting om filmen när jag satte mig i biosalongen på Malmö Filmdagar, inget mer än att den är baserad på en roman av Nick Hornby men då även High Fidelity är det och den filmen aldrig klickat för mig så spelade det liksom ingen roll. Jag var alltså – i princip – helt nollställd.

En huvudcast bestående av härliga Rose Byrne, magiska Ethan Hawke och charmtrollet Chris O´Dowd gör att jag skulle vilja ge en casting-Oscar till teamet som satte ihop denna trio. Sällan har man väl skådat ett gäng skådespelare som är mer självklara tillsammans – trots att dom på pappret kanske inte borde vara det?

Det här är en film för alla oss nördar, det är en film för alla icke-nördar som någon gång varit tillsammans med en, det är en film för alla vuxna som satt barn till världen, för alla som känner sin biologiska klocka ticka, för alla som varit fast i ett förhållande som kanske inte känts hundra, för alla som jobbar med något för att ens föräldrar gjort det, för alla som någon gång drömt för stort, för alla som inte drömt alls, för alla som önskat få till en super-jävla-klockren hämnd på någon som gjort dom illa och för alla som helt enkelt bara gillar en bra film.

Juliet, Naked är mer än en bra film. Det är en ända in i sömmarna perfekt film. Så jävla mysig, rolig, skön, knäpp, fin och på alla sätt underbar film att jag inte kan göra annat än att säga: köp en biobiljett. Gå själv. Umgås med dig själv och dina tankar allena. Ha ett par mysiga timmar i biomörkret, stäng ute vardagen en liten stund. Bege dig in i den här filmen och jag kan LOVA att den ger tillbaka till dig med hull och hår!

Jag såg filmen på Malmö Filmdagar. När mina filmbloggarkompisar lägger upp sina texter kan du klicka på länkarna här. Jag törs gissa att jag inte var ensam om att tycka om filmen.
Henke
Jojje

6 svar på ”JULIET, NAKED”

 1. Hej du. Underbar film! Helt suverän och den är väl värd betyget. 5/5 hos mig också! Detta var så mycket igenkänning för mig, och inte bara de ”bra” sakerna, kände igen mig i det de drev med också… 🙂

  1. Henke:
   Ja visst ÄR det en helt underbar film och jag tror det är många som kan känna igen sig i filmen. Kanske mest i Chris O´Dowds karaktär men även i Rose Byrnes. Vad gäller Tucker Crowe HOPPAS jag att inte så värst många känner igen sig i sjukhusscenen. För alla inblandades skull 🙂

 2. Oj, såpass alltså! Men visst är den bra, lyckas väva ihop en amssa teman utan att det känns rörigt och ja, rollbesättningen är lysande

  1. Sofia:
   Japp, den landade på en femma, så fick det bli. Finns inga svagheter med filmen som jag ser det, den är hundraprocentig gällande mysfaktor och produktionsvärde och jag vill inget annat än att se om den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.