Knight and day

En actionfilm med Tom Cruise i huvudrollen är sällan genomtråkig, för att inte säga aldrig.

Cameron Diaz gör sällan ett genomuselt jobb, bortsett från lågvattenmärket Charlies änglar 2 som inte är nåt annat än en kompostrest från helvetet om någon frågar mig.

I Knight and Day spelar dom mot varandra. Cruise är Roy och Cruz är June och storyn känns lite som en såndär teckning där en person ritar huvudet på en gubbe och sen viker pappret, sen ritar nästa person nacken och viker pappret och nästa ritar överkroppen, nästa underkroppen, nästa benen och den sista fötterna och sen viker man upp pappret och ser hur gubben blev. Jag kan väl säga att handlingen inte är helt…kosher. Helt ärligt så hänger jag inte riktigt med, jag förstår inte allt, men det är egentligen lite skit samma.

Tom Cruise är manligt lugn och trygg i varenda situation hur mycket det än smäller, pangar och skjuts runt omkring honom. Cameron Diaz är andfådd, skrikig och flamsig precis som en tjej ”ska” vara och filmen, hur är den då? Ja, den är väl precis vad jag förväntar mig av något som släpptes som en sommar-blockbuster – lagom hjärndöd underhållning för en trött kväll men så hiskeligt bra vet jag inte om den är. Ganska medioker faktiskt.

Cruise och Cruz funkar däremot bra tillsammans. Det hade varit kul om dom varit gifta och lagt till varandras efternamn efter sina egna. Ungefär lika kul som om Glenn Close och Glenn Hysén gifte sig. Då skulle båda heta Glenn Hysén, eller om man tänker lite mer modernt: Glenn Close.

6 svar på ”Knight and day”

  1. Du ser vi kan tycka lika lite då och då, jag kände dock att samspelet mellan de två haltade. Jag blev nog lite besviken då jag hoppats mer på filmen.

  2. Som man tyckte jag att Charlies Änglar 2 var rätt underhållande. Jag tror att den tilltalar män mer. Ska kolla in filmen även om jag varken är Cruise- eller Diaz-fan

  3. D R-L:
    Du har säkert rätt, men jag tycker det är så synd. Tjejerna är ju egentligen asballa och skulle kunna vara starka kvinnliga filmiska förebilder och yadayada hela den prylen men istället blir det bara våp i motljus av hela skiten. Jättetråkigt. Tycker jag då. 😉

  4. Jag tyckte nog också att den andra änglafilmen var rätt kul, bättre än den första i alla fall. Den fick en lite skruvad distans även om man hade slängt in alldeles för mycket skräp för comic relief

  5. Sofia:
    Tvärtom mot mig då. Jag kunde nog se den första som aaaaaningens underhållande i alla fall medans tvåan enbart gav upphov till gäspningar och en och annan sur uppstötning 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.