LOCKE

Jag har skrivit om det förr och jag hoppas jag kommer göra det fler gånger. Det här är liksom själva grejen med mitt filmtittande, själva kärnan, själva svaret på frågan ”varför”.

”Varför tittar du på så mycket film? Har du ett sånt tråkigt liv att du måste fly från det? Hur har du tid? Kan du inte koppla av på andra sätt? Tröttnar du aldrig? Varför gör du det? Varför tittar du på film hela tiden?”

Därför.

Jag gör det därför.

Bara därför.

Jag tittar på film för att få uppleva magin, för att hitta filmiska pärlor jag kan bära med mig i resten av mitt liv.  Jag tittar på mycket film för att nånstans, nångång, en perfekt morgon, eftermiddag, kväll eller natt så dyker den upp den där filmen som liksom knackar mig förläget på axeln och säger ”hej hej, här är jag, visst är det min tur nu, ja det är det”.

Jag tittar på mycket film för att så småningom kunna känna av dom där knackningarna lite lättare. Jag tittar på mycket film för att jag längtar efter att få känna den där filmiska kärlekskänslan i hjärtat ännu en gång, för att jakten på nästa fullpoängare aldrig tar slut.

Jag tittar på film för att filmer som Locke finns. Jag tittar på film för att skådespelare som Tom Hardy kan ge mig gåshud enbart genom att säga ”Ivan Locke”.

Jag tittar på film av tusen olika anledningar och alla dessa anledningar är bra. Dom ledde mig ju till Locke.

[Locke har en GIVEN plats på min lista över 2013-års bästa lista. Här är den uppdaterade versionen.]

6 svar på ”LOCKE”

 1. Japp det här är en mycket bra film och Hardy måste se till att göra fler filmer. Basta. Rekommenderar en gangster tv-serie med honom The Take där är han iofs inte så trevlig men likväl bra.

  1. filmitch:
   Helt sant, han MÅSTE göra fler filmer. Så jäkla begåvad människa alltså! Tack för tipset med TV-serien, ska kolla upp den 🙂

 2. Vissa gånger händer det – en femma. För egen del har det nu gått över tio år sen sist 😉 Denna ändrade inte på det (en trea), men kul att den föll dig i smaken.

  Även kul att kunna konstatera att Tom Hardy inte bara gör superhjältefilmer efter The Dark Knight Rises…

  Mina tankar kring Locke och varför den inte riktigt funkade när man förväntade sig en lite annan typ av film.

  1. Movies-Noir:
   Japp, plötsligt händer det! Väldigt mycket oftare för mig än för dig dock. 😉 Väntar med spänning på vilken film efter 2003 som ska knocka dig ordentligt.

   Det är svårt att tänka sig att Lawless-Tom Hardy, Locke-Tom Hardy, Inception-Tom Hardy, Bronson-Tom Hardy, This means war-Tom Hardy och Bane-Tom Hardy är samma person. Han är verkligen en kameleont.

  1. Magnus:
   En GIVEN femma för mig. Det var länge sedan jag hamnade i en ”filmbubbla” på samma sätt som jag gjorde med Locke. Men sänk gärna förväntningarna innan/om du ser filmen, annars är det nog kört 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.