God Jul & Månadens filmsnällis: Gus och råttorna som har fattat att hjälpsamhet gör skillnad

Årets sista filmsnällis ska presenteras och det är med en genomtänkt baktanke som den kommer just idag och inte i början av månaden som alla dom andra har gjort.

Månadens filmsnällis har nämligen både med julen och med den fina hjälpas-åt-tanken att göra. Hjälps vi åt med det tråkiga kan vi alla få tid över att ha lite roligare och det gäller även årets övriga dagar men kanske speciellt julen.

Många människor har inget eller ingen att dela julen med, många människor har överflöd både av saker och släktingar. Många äter för mycket, en del dricker för mycket. Många sliter som djur med mat, plock, disk och fix medans andra sitter och pöser dagen lång i finfåtöljen.

Kom igen! Hjälps åt! Gör den här julen till något toppenfint! Kan små tecknade möss göra skillnad så kan du och jag.

Från mig till dig – en riktigt G o d J u l !

 

Det här var den sista filmsnällisen här på bloggen. Vill du läsa om dom andra kan du klicka här

, då kommer du till Göran, Vera, Mike, Emil, Prot, Zeb, Freddy, Gabriella, Talia, Charlie och Forrest.12 svar på ”God Jul & Månadens filmsnällis: Gus och råttorna som har fattat att hjälpsamhet gör skillnad”

 1. God Jul på dig Fiffi. Klart man ska hjälpas åt och inte bara på julen 🙂 Länge sedan jag såg Askungen vill dock minnas att den var ganska stabil inte någon av favoriterna men snygg.

  1. Movies-Noir:
   Ja, jag såg det inatt, det måste ha smugit sig in nån kursiv jul-bug i min WordPress och jag har ingen aning om hur jag ska få bort det. ALLT är ju kursivt! Hade det varit en vanlig dag hade jag haft panik, nu äter jag lite gröt och skrattar åt I-lands-problemet 😉
   God Jul 🙂

 2. Det är bra länge sen jag såg hela Askungen också. Starkaste minnet var av klänning-klipparscenen – den är ju typ tre gånger så lång i originalet som på julafton! Där har de varit flitiga med saxen.

  Det bästa med den scenen och resten av Kallen Anka är att det ger ALLA en timmes frid då man kan halvsova framför TVn i en behaglig glöggkoma. Finns ingen anledning att någon tar på sig att stå och fixa i köket just då. Att vara snäll handlar ju faktiskt också om att vara snäll mot sig själv också och att dra ner ambitionerna till en rimlig nivå.

  God jul Fiffi!

 3. Bra sista snällis-val! Askungen är en av mina absoluta Disneyfavoriter, så även det måste ju gillas.

  God Jul och god fortsättning fram till det nya året. Se till att hinna äta lite pepparkakor mellan bloggandet 🙂

  1. Sofia:
   Tycker du jag behöver pepparkakor för att bli lite snäll? 😉

   God fortsättning till dig med. Hoppas du har och har haft en skön ledighet:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.