PRISONERS

Ibland händer det att jag får frågan vilken som är min favoritfilmgenre. Jättesnabbt svarar jag alltid superhjältefilmer, det sitter liksom i ryggmärgen. Det är dessutom sant. Skräckfilm brukar hamna på andra plats, konspirationsteorithrillers på tredje. Men efter att jag sett Prisoners så undrar jag om inte smart kriminaldrama egentligen borde befinna sig däruppe på topp tre. Jag älskar ju denna typ av film och speciellt när det så välgjort och mörkt som här. Jag jublar inombords.

Jake Gyllenhaal har verkligen växt upp och blivit en mogen skådis. Här är han grävande och orädd polis med spännande tatueringar. Hugh Jackman är pappa. Arg, ledsen och frustrerad. Maria Bello är mamman, så bra, hon är alltid så bra.

Jag tänker inte skriva ett jota om handlingen,  den är viktig men det är inte viktigt att veta den innan du ser filmen. Kryp ner i biofåtöljen (eller soffan) och tillåt dig av njuta av filmkonst på en sån hög nivå att du inte för en sekund tänker att det är en film du ser. Alltså, det här är helt enkelt galet bra och väldigt väldigt nära en fullpoängare. Jag kommer definitivt se om filmen och jag misstänker starkt att betyget kommer höjas då.

10 svar på ”PRISONERS”

 1. Den här ska jag se så fort jag får chansen, älskar också kriminaldrama. Tyvärr känns det som de är sällan dom är riktigt bra, finns mycket skräp! Har du nått tips på nån pärla man kan ha missat? 🙂

  1. Linn:
   Jag borde ha nåt bra tips i rockärmen nu men det står still. Finns ju ett litet gäng…jag får återkomma när hjärnan är lite mer fokuserad 😉

 2. Jag har skrivit lite mer om filmen, fast inte så mycket om handlingen då jag håller med om att det är bättre att inte veta så mycket. Tycker också mycket om den här typen av film när den lyckas som här.

  Gav den en svag fyra, men den växer ju mer jag tänker på den. Blir också en omtitt för min del och då är jag övertygad om att det blir en rak fyra.

  Min text om Prisoners.

  1. Movies-Noir:
   Jag kan inte sluta tänka på att jag vill se en spin-off TV-serie med Jake Gyllenhaal som samma polis som löser fler brott. Känns som det skulle kunna bli en höjdarserie och att man då skulle få reda på lite mer vem han är, vad han varit med om osv. Vad tror du? 🙂

 3. Bra film men som jag skrev tappade den lite mot slutet. Bilåkningen var dock riktigt snygg. Jackman bör Oscarsnomineras för sin roll och visst vill vi se detektiv Loki (vilket namn ! ) i en kriminaldrama serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.