Sammanfattning: SAW-TEMAT

 

Under sju fredagskvällar har bloggen invaderats av tortyrredskap, kreativa mordmetoder, spänning, kroppsdelar, blod och allmänt äckelpäckel.

Saw-filmerna är verkligen ingenting som passar alla, den här tortyrporrsgenren är bra sjuk om jag ser på det objektivt, ändå finner jag det häpnadsväckande underhållande. Som franchise inom skräckfilmsgenren känns Saw som en guldgruva och jag ser inte hur det någonsin kommer sluta komma uppföljare (även om jag kanske kan hoppas att det vore nog nu).

Den första filmen hade en budget på 1,2 miljoner dollar, en budget som sedan bara ökade och ökade fram till 2010 och 3D-filmens 20 miljoner. Filmserien är således ännu ett bevis på att originella idéer och ett toppenbra slutresultat inte alltid har med pengarna att göra.

Jag känner att det tärt lite på psyket att se sju såhär pass kolsvarta filmer under en väldigt kort tid och samtidigt känns det skönt att kroppen faktiskt reagerar. Men liiite glad är jag ändå att temat är slut. Nu blir det enkom Disneyfilmer fram till midsommar. Närå. Skojjar bara.

Saw (2004)

 

Saw II (2005)

 

Saw III (2006)

 

Saw IV (2007)

 

Saw V (2008)

 

Saw VI (2009)

 

Saw 3D – The final chapter (2010)

 

6 svar på ”Sammanfattning: SAW-TEMAT”

  1. Tackar för en fin genomgång av en något annorlunda filmserie. Håller med dig i stort angående betyg. Final destination som nästa tema i skräckvärlden? Eller Terror på elm st?

    1. filmitch:
      Båda dessa står och stampar och kan mycket väl komma framöver på fredagarna. Men först på tur är två andra teman som är åt-skräckishållet-men-ändå-inte 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.