Scream 4

Första gången jag hör en rolig historia (som på riktigt ÄR rolig, vilket inte är så många) så skrattar jag. Andra gången jag hör den kanske jag fnissar igenkännande. Tredje gången drar jag lite på munnen, nickar lite, säger ”jaja, den var ju kul FÖRSTA GÅNGEN” och fjärde gången är det som att plocka upp en redan urtuggad Hubbabubba från trottoarkanten och stoppa i munnen.

Visst är det roligt att återse Neve Campbell som Sidney Prescott för fjärde gången men jag skulle lika gärna se henne i någon ny roll. Fast hon är samtidigt smart. Jag antar att lönen hon fick för denna film gör henne tillräckligt ekonomiskt oberoende att hon kan tacka nej till en massa annat, till exempel roller som faktiskt kräver något av henne som skådespelerska.

Emma Roberts är en mänsklig tjejig Disneykaraktär personifierad, jag tror banne mig hon suttit modell för Rapunzel i Trassel. Courteney Cox ser precis ut som hon gör i Cougar town: uppstramad, fullbotoxad och ganska olik en ”svennebananig” 47-åring. Hon kommer närma sig Cher-looken ju äldre hon blir, tro mig. Vad hon sett i David Arquette har jag aldrig förstått mig på och här spelar han Dewey Riley, igen, med samma töntiga mustasch och det är en rollfigur som aldrig varit särskilt kul.

Nu kan man ju tycka att jag är aningens snäv i mitt synfält eftersom jag fokuserar mer på skådespelarnas utseende än på filmen men HERREGUD, VAD SKA JAG GÖRA DÅ? Filmen är ju CRAP!

Filmens tagline är ”New decade. New rules.” Ingenting kunde vara mer rätt. Det här decenniet har jag bestämt mig för att aldrig, eller enbart i yttersta nödfall, se en film som är del 4 eller högre i en filmserie där redan del 3 började balla ur och denna regel har kommit till enbart tack vare Scream 4.

9 svar på ”Scream 4”

 1. Micke:
  Första Scream är en solklar femma för mig, tvåan absolut en fyra så jag måste säga att även jag gillar Scream-filmerna egentligen, men den här hör inte dit. Den är verkligen precis så dålig som jag skrev här ovan.

 2. Håller med er som klagar i sak. Den här kunde varit briljant faktiskt men tyvärr har inte Wes koll på vad som förändrats sen sist.

  Däremot skulle jag nog trots det ranka den som nr. 2 i serien för jag såg om alla filmerna efter att ha sett den här på bio och tvåan var inte alls så bra som jag minns den.

 3. Ska jag vara ärlig så är faktiskt tvåan min favorit följd av ettan. En anledning är att jag fann ettan vara ganska ospännande, det var helt enkelt lite mer fart och fläkt i tvåan.

 4. Joel:
  Hmmmmm. 2:a i serien säger du? Min magkänsla säger att jag inte håller med dig alls, däremot kan omtittningar göra väldigt stor skillnad. Men i detta fall låter jag bli. Jag vågar inte chansa 😉

 5. Ettan är fortfarande bäst ur ryslighetsperspektivet, men tvåan klarar sig bra med distansen till ettan genom introduktionen av "Stab". Synd att man inte lyckades häva sig upp från trean.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.