Sista veckans varulv: SILVER BULLET

28 mars, 2017

Då har vi kommit fram till finalen i årets första tema, det som varje tisdag har handlat om varulvsfilm. Självklart sparade jag en godbit till sist, en film som jag såg på hyr-VHS nånstans i slutet på 80-talet men inte har sett sen dess. En film jag såg när jag var som mest inne i Stephen Kings värld både i bok- och filmform.

Silver Bullet är baserad på Kings roman Varulvens år och det är han själv som skrivit filmens manus. Silverkulor är även ett effektivt sätt att döda varulvar på men i den här filmen är Silver Bullet en motordriven rullstol tillhörande den unge Marty (Corey Haim).

Marty har en syster som heter Jane (Megan Follows) och jag tycker hon är en strålande skriven ung kvinnlig filmkaraktär. När hon blir förbannad skriker hon så håret raknar och när hon ramlar i lervälling blir hon på riktigt askladdig. Hon är helt enkelt störtskön. Det är för övrigt något som filmen vinner massor på, det där att karaktärerna är så bra. Gary Busey är också med på ett hörn och när filmen gjordes 1985 var Gary Busey fortfarande en skådis att räkna med – åtminstone lite.

Som varulvshistoria är den tämligen ordinär MEN det är en härlig 80-tals känsla, effekterna är en mix av jätteplastiga, charmiga och okej och jag måste säga att jag dras in i filmen ögonaböj. Betygsmässig….ja var hamnar den? Det är sista filmen, jag är på bra humör och jag gillar filmen så SJÄLVKLART blir det en helt godkänd trea.

Det här var alltså sista filmen i Veckans Varulvs-tema. Vill du läsa om fler varulvar, klicka här. Nu blir det tema-paus i ett par veckor, sen drar vårens tema igång.

{ 6 comments… read them below or add one }

Sofia mars 28, 2017 kl. 08:20

Tack för de håriga tisdagarna. Just den här har jag aldrig sett men lyssnade på boken för ett tag sedan och det var ett rätt trevligt återbesök.

Svara

Fiffi mars 28, 2017 kl. 08:58

Sofia:
Tack själv för att du hängt med på varulvståget 🙂

Svara

Pappan mars 28, 2017 kl. 21:01

Redan slut? :'( Du avslutade iaf med en av dom bästa, om inte bästa. Perfekt film för sena sommarkvällar!

Svara

Fiffi mars 29, 2017 kl. 13:18

Pappan:
Redan? Det blev tre månader i alla fall 😉

Svara

filmitch april 2, 2017 kl. 12:10

Tackar för temat 😀
Denna har jag inte sett på år och dar men blev allt sugen på en liten återtitt – säger som pappan – verkar passa till sommaren.

Svara

Fiffi april 3, 2017 kl. 07:56

filmitch:
Tack själv för att du hängt med hela vägen 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: