Sommarens måndagstema: JAMES STEWART

Jag fattade inte alls grejen med James Stewart förrän jag såg filmen Livet är underbart men då fattade jag å andra sidan grejen så jävla mycket.

Jag hade sett James Stewart i fler filmer innan denna (men bara skrivit om The Philadelphia Story och En studie i brott här på bloggen) och han var i mina ögon en såndär ”gammal skådis” rätt och slätt, svart/vit i sin läggning, ständigt klädd i skräddarsydd kostym och lite mossig. Därför är det extra härligt att kunna få säga: JAG HADE FEL.

James Stewart är en skådespelare med en bredd man sällan ser och det jag tycker mest kännetecknar honom är att han alltid känns hundraprocentigt avslappnad. Det är som om han inte har något manus, som att han kan koppla bort allt och bara vara sig själv framför kameran.

Sommarmåndagarna 2014 kommer alltså ackompanjeras av denna fina man. Tio veckor, tio filmer, tio rollprestationer utöver det vanliga. Så säg hej till James för om tio veckor kanske han är även din kompis?

Lagom till lunch kommer första filmen i sommartemat.

6 svar på ”Sommarens måndagstema: JAMES STEWART”

    1. Sofia:
      Vad roligt att du tycker det 🙂 Jag hoppas att du får några filmtips under veckorna som kommer, alternativt hittar egna James Stewart-filmer att ta dig an. En filmografi som hans med 98 skådespelarprestationer har sannolikt måååånga fler pärlor än jag hittat (och kanske fler bottennapp också) 🙂

    1. BlueRoseCase:
      Vad kul att du är pepp på temat! Det är jag med fast jag redan sett alla filmerna och skrivit klart inläggen. Men det har varit skojiga filmer att sätta tänderna i 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.