Sommarens måndagstema: JAMES STEWART

9 juni, 2014

Jag fattade inte alls grejen med James Stewart förrän jag såg filmen Livet är underbart men då fattade jag å andra sidan grejen så jävla mycket.

Jag hade sett James Stewart i fler filmer innan denna (men bara skrivit om The Philadelphia Story och En studie i brott här på bloggen) och han var i mina ögon en såndär ”gammal skådis” rätt och slätt, svart/vit i sin läggning, ständigt klädd i skräddarsydd kostym och lite mossig. Därför är det extra härligt att kunna få säga: JAG HADE FEL.

James Stewart är en skådespelare med en bredd man sällan ser och det jag tycker mest kännetecknar honom är att han alltid känns hundraprocentigt avslappnad. Det är som om han inte har något manus, som att han kan koppla bort allt och bara vara sig själv framför kameran.

Sommarmåndagarna 2014 kommer alltså ackompanjeras av denna fina man. Tio veckor, tio filmer, tio rollprestationer utöver det vanliga. Så säg hej till James för om tio veckor kanske han är även din kompis?

Lagom till lunch kommer första filmen i sommartemat.

{ 6 comments… read them below or add one }

Sofia juni 11, 2014 kl. 05:11

Vilket härligt sommartema! Jag har sett alldeles för lite av Stewart så det är ju bra att du gör urvalet åt mig.

Svara

Fiffi juni 11, 2014 kl. 08:25

Sofia:
Vad roligt att du tycker det 🙂 Jag hoppas att du får några filmtips under veckorna som kommer, alternativt hittar egna James Stewart-filmer att ta dig an. En filmografi som hans med 98 skådespelarprestationer har sannolikt måååånga fler pärlor än jag hittat (och kanske fler bottennapp också) 🙂

Svara

BlueRoseCase juni 11, 2014 kl. 16:54

Åh, vad kul! Han har alltid varit en av mina favoriter! Ska bli spännande att läsa dina texter och precis som Sofia hoppas jag på filmtips!

Svara

Fiffi juni 11, 2014 kl. 17:02

BlueRoseCase:
Vad kul att du är pepp på temat! Det är jag med fast jag redan sett alla filmerna och skrivit klart inläggen. Men det har varit skojiga filmer att sätta tänderna i 🙂

Svara

filmitch juni 12, 2014 kl. 23:07

Är definitivt på. Kanske inte en av mina favoriter men otroligt stabil skådis som alltid levererar. Hoppas på flera tips 🙂

Svara

Fiffi juni 13, 2014 kl. 07:01

filmitch:
Stabil är ordet! Var han måntro dåtidens Tom Cruise? 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: